Schiphol Trade Park bij top vier genomineerden BT Circular Economy Award 2020

  25 november 2020  |    Nieuws

Schiphol Trade Park, een ontwikkeling van Schiphol Area Development Company (SADC) in Haarlemmermeer, is geëindigd in de top vier genomineerden van de BT Circular Economy Award 2020. Op donderdag 25 november werd tijdens het BT Congres de winnaar van de BT Circular Economy Award 2020 bekendgemaakt.

De BT Circular Economy Award is een jaarlijkse verkiezing van de beste Nederlandse initiatieven op het gebied van circulaire economie. Deze verkiezing maakt zichtbaar hoe bedrijven en terreinen op een succesvolle manier invulling geven aan hun circulaire doelstellingen. Werklocaties die het beste uitvoering geven aan circulaire ambities en nadrukkelijk de samenleving betrekken, ontvangen een pluim in de vorm van de BT Circular Economy Award.

Vanuit de longlist met 35 werklocaties werden door de jury vier kanshebbers geselecteerd: InnoFase Duiven, Schiphol Trade Park Haarlemmermeer, Laarberg Groenlo en Werkspoorkwartier Utrecht. Tijdens het webinar op 25 november kregen de kanshebbers 10 minuten de tijd om toe te lichten waarom zij de BT Circular Economy Award 2020 verdienen. Na beraad van de jury werd InnoFase Duiven gekozen als winnaar. SADC feliciteert het team van InnoFase van harte met haar overwinning!

Rob de Wit, coördinator Schiphol Trade Park: “Natuurlijk hadden we graag de award gewonnen, maar deze nominatie is niet alleen voor SADC en mijn collega’s een beloning, maar zeker ook voor onze klanten die soms ver uit hun comfortzone moeten om met hun ontwerp en maatregelen aan de ambitie van Schiphol Trade Park te voldoen. We willen een showcase zijn voor andere initiatieven, wereldwijd. Maar alleen met elkaar kunnen we de transitie naar een circulaire economie versnellen.”

Natuurinclusiviteit op business park 2.0
Schiphol Trade Park is een 4 sterren BREEAM-gecertificeerde ontwikkeling van SADC, met een lopend certificeringsproces naar  5 sterren.  Het business park heeft de ambitie het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te zijn. Zo wordt er bij de gebiedsinrichting onder andere gewerkt aan  het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water. Bedrijven die zich vestigen moeten naast duurzaamheidseisen voldoen aan  (beeldkwaliteits)eisen op het gebied van onder andere natuurinclusiviteit, biodiversiteit, ecologie en leefomgeving. Een hoge, duurzame belevingswaarde  van de panden is het ‘nieuwe normaal’ op het business park.