SEGRO Logistics Centre Schiphol op Schiphol Trade Park opgeleverd

  21 april 2020  |    Nieuws

SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, heeft 15 april jl. het SEGRO Logistics Centre Schiphol op Schiphol Trade Park opgeleverd. Het gaat om een warehouse van ruim 17.000 m2, gezamenlijk ontwikkeld met en gebouwd door Aan de Stegge Twello. GEFCO Forwarding is de eerste huurder die dit gebouw in gebruik neemt.

Twee units logistieke bedrijfsruimte
Het warehouse bestaat uit twee units, waarvan de eerste unit van ruim 9.300 m2 is verhuurd aan GEFCO Forwarding. Deze wereldwijd opererende logistieke dienstverlener richt zich op complete supply chain oplossingen voor diverse branches. Gezien de ligging nabij Schiphol, is dit nieuwe warehouse zeer geschikt voor hun internationale werkzaamheden.

Naast de unit van GEFCO, is er een tweede deel beschikbaar van ruim 7.800 m2. Vanwege de diverse faciliteiten, zoals de mogelijkheid voor koeling, de optimale veiligheid van goederen en de nabijheid van de luchthaven, is de locatie geschikt voor uiteenlopende branches. Denk hierbij aan de farmaceutische industrie en bedrijven die veel werken met luchtvracht.

Duurzaam en toekomstbestendig
Het nieuwe pand krijgt het BREEAM Excellent certificaat, wat betekent dat er is gewerkt aan vele manieren om het pand duurzaam en toekomstbestendig te maken. Gebruik van energie en materialen worden bijvoorbeeld gemonitord, waardoor er waar nodig bijgestuurd kan worden om dit efficiënter te maken. Er wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag, het energieverbruik is laag, en er is een duurzaam lichtplan ingezet met zoveel mogelijk dag- en LED-licht.

Hielke Hager, Country Manager GEFCO Benelux: “Dit nieuwe warehouse past goed binnen ons streven GEFCO te vestigen op de best bereikbare locaties. Daarbij moet het gebouw de faciliteiten bieden die onze klanten nodig hebben voor hun supply chain. Het warehouse biedt naast general cargo tevens de mogelijkheid om Life Science en Healthcare producten onder verschillende temperatuurcondities op te slaan, waaronder +2°C – +8°C, +15°C – +25°C. Dit nieuwe pand van SEGRO op Schiphol Trade Park geeft ons precies wat we nodig hebben om onze dienstverlening richting onze klanten optimaal neer te zetten.”

Eelco Ouwerkerk, Head of SEGRO Netherlands: “Als belegger en ontwikkelaar stellen wij strenge eisen ten aanzien van ons vastgoed, om ervoor te zorgen dat al onze ontwikkelingen ervoor zorgen dat we onze klanten toekomstbestendig vastgoed kunnen bieden. Zo krijgt duurzaamheid veel aandacht en heeft ook de keuze van locatie een belangrijke rol. Wij richten ons altijd op plekken die de markt veel kansen bieden qua bereikbaarheid en infrastructuur.”

Marco van der Laan, directeur Aan de Stegge Twello: “De filosofie van Aan de Stegge Twello ten aanzien van gebouwkwaliteit en innovatie ligt geheel in lijn met de toekomstvisie van SEGRO. We hebben samen een gebouw neergezet waar huurders alle kanten mee op kunnen.”

Voor SEGRO is de oplevering van SEGRO Logistics Centre Schiphol een volgende stap in de bedrijfsstrategie die het bedrijf volgt in Nederland. Recent is ook de bouw van twee warehouses op SEGRO Park Amsterdam Airport (SPAA) afgerond, van elk ca. 10.000 m2. Er wordt nu verder gewerkt aan de voorbereidingen voor de nieuwe SPAA-ontwikkelingen richting de A4/A5.

SEGRO wordt bij de verhuur van SEGRO Logistics Centre Schiphol geadviseerd door 1530 Real Estate.

Bron: SEGRO