Sky Group opent nieuw pand op bedrijvenpark De President

  3 oktober 2016  |    Nieuws

Logistiek expediteur Sky Group opende vrijdag 30 september officieel de deuren van haar nieuwe pand op bedrijvenpark De President in Hoofddorp. Met de verhuizing van Nieuw-Vennep naar De President heeft het bedrijf er vier keer zo veel ruimte bij. “We hebben nu de ruimte om te groeien, ” aldus directeur Daris Kurt.

Sky Group regelt wereldwijd transport, logistieke optimalisatie en ketenintegratie. Met de grote loods hebben ze alle mogelijkheden om de opslag en overslag efficiënt te regelen.  Kurt: “Het gaat goed met Sky Group. We hebben inmiddels tien medewerkers en zo’n honderdvijftig klanten uit diverse branches, van textiel tot auto’s en medicijnen. We waren hard aan uitbreiding toe.” Aan de Dirk Storklaan staat nu een pand met 544 m² kantoorruimte en een loods van 11 meter hoog en 800 m² groot.

“We vinden bedrijvenpark De President een aantrekkelijke ondernemersomgeving. Het is een kwalitatief hoogwaardig park waar bedrijven met grote naam zich vestigen. Het park heeft een prachtige uitstraling en wordt heel goed onderhouden. Voor ons was de locatie ook heel belangrijk. Je zit hier in het hart van het land, heel dicht bij Schiphol”, aldus Kurt.

Bedrijvenpark in trek
Het bedrijvenpark (ca. 100 hectare groot, waarvan 52 hectare uitgeefbaar) biedt hoogwaardige vestigingsmogelijkheden voor lokale, regionale en internationaal georiënteerde bedrijven. Sinds de start van de ontwikkeling in 2008 hebben zo’n vijftig grotere en kleinere bedrijven zich reeds gevestigd, waaronder Hikvision, Lexpoint, Staples, Nelson, Master Totaalinrichting en Scotch & Soda. De fietsbandenspecialist Schwalbe Nederland en Royal Textile groeiden uit hun jasje en realiseerden onlangs een uitbreiding. Daarnaast is het datacenter DRT volop aan het bouwen. Later dit jaar nemen ze hun intrek in hun nieuwe pand op De President.

De bedrijfskavels op De President zijn gewild. In de eerste fase is nog slechts 6,5 hectare beschikbaar terwijl de eerste gesprekken over vestiging op fase twee (10,7 hectare groot) worden gevoerd. Hierbij speelt de ligging op een steenworp afstand van de A4, A5 en NS-station Hoofddorp zeker een rol. Maar ook de directe beschikbaarheid en het actieve en hoogwaardige parkmanagement dragen bij aan de aantrekkingskracht.