Somfy Nederland verhuist naar De President

  13 juli 2018  |    Nieuws

Somfy Nederland is gestart met de bouw van haar nieuwe hoofdkantoor op Bedrijvenpark De President in Hoofddorp. Het nieuwe onderkomen wordt volledig gasloos en duurzaam gerealiseerd op een kavel van 11.320 m² en zal bestaan uit circa 2.000 m² kantoor- en circa 4.000 m² bedrijfsruimte. Het pand wordt ontwikkeld door Borghese Real Estate en is ontworpen door Mies Architectuur. Pleijsier Bouw Nijkerk zal zorgdragen voor de bouw. De oplevering is gepland in mei 2019. Somfy Nederland is het eerste bedrijf dat zich zal vestigen op de tweede fase van Bedrijvenpark De President.

Somfy is een wereldwijd opererende Franse onderneming en toonaangevend fabrikant van elektrische motoren, bedieningen en sensoren voor buitenzonwering, rolluiken, raamdecoratie, gordijnen, tuinhekken, garagedeuren en verlichting. Het Somfy-hoofdkantoor is gevestigd te Cluses in de Franse Alpen. Wereldwijd zijn ruim 8.000 mensen werkzaam voor de onderneming. Vanuit de dochtervestiging te Hoofddorp werken dagelijks ca. 70 medewerkers aan de marketing, verkoop en technische ondersteuning voor de Nederlandse markt. Vanuit het nieuwe magazijn zullen de Benelux, Groot-Brittannië en Scandinavië worden beleverd. Somfy Nederland is momenteel gevestigd op het naastgelegen bedrijventerrein Graan voor Visch-Zuid maar kon daar niet uitbreiden.

Bedrijvenpark De President
De President in Hoofddorp biedt hoogwaardige vestigingsmogelijkheden voor lokale, regionale en internationaal georiënteerde bedrijven tot en met milieucategorie 4.1. Op fase 1 hebben  zich sinds de start van de ontwikkeling in 2008 zo’n vijftig grotere en kleinere bedrijven gevestigd, waaronder Hikvision, A-point, Staples, Nelson, Scotch & Soda, Master Totaalinrichting, Schwalbe Nederland, Range King en Sky Group. Op fase 1 is nog een aantal kavels beschikbaar, waaronder een kavel met horecabestemming.

Bedrijvenpark De President fase 2 is een ontwikkeling van de regionale gebiedsontwikkelaar SADC en heeft totaal 11 hectare netto uitgeefbaar beschikbaar. Er zijn flexibele kavelgroottes mogelijk vanaf 1  tot 5 hectare.