SPRYG Logistiek Vastgoed Congres 2018

  2 maart 2018  |    Nieuws

SPRYG Logistiek Vastgoed Congres 2018 – met dagvoorzitter Jeanet van Antwerpen (CEO Schiphol Area Development Company)

Ruim 140 logistieke- en vastgoedprofessionals uit Nederland en België kwamen op 21 februari bijeen in logistieke hotspot Roosendaal voor de 3e editie van SPRYG Logistiek Vastgoed Nederland. Onder enthousiaste leiding van dagvoorzitter Jeanet van Antwerpen (SADC) is gekeken naar de vastgoedontwikkelingen in de logistieke sector. De nieuwste trends en ontwikkelingen in logistiek vastgoed kwamen aan bod. Denk aan impact van e-commerce, digitalisering, robotisering en circulariteit. Daarnaast was er een uniek bezoek aan het in aanbouw zijnde EDC van Lidl Digital. Dit nieuwe e-fulfilment center in Roosendaal meet maar liefst 50.000 vierkante meter.

Een mooi voorbeeld van duurzaam denken en doen was CityHub. Zij bieden externe magazijnen voor bedrijven, helpen met voorraadbeheer en kunnen groen stadstransport regelen. Ook Stockspots vertelde over hun succesvolle concept. Het idee is simpel: een online marktplaats die vraag en aanbod van warehouse capaciteit en de bijbehorende diensten bij elkaar brengt. Stockspots is de Airbnb voor warehousing!

Het jaar 2017 heeft alle records op het gebied van logistiek vastgoed gebroken. Nooit eerder is zo veel logistieke ruimte in gebruik genomen: drie miljoen vierkante meter. Investeren in logistiek vastgoed is daarom populair, maar niet zonder risico. Huurders van logistiek vragen immers steeds meer om duurzame en flexibele oplossingen. “Een duurzaam warehouse is meer dan een pand met LED-verlichting en een BREEAM-certificaat.”

Bekijk hier de terugblik.