19 januari: Place Game Park aan de Machineweg

  7 januari 2019  |    Nieuws

Place Game Park aan de Machineweg:
Van leefbaar naar liefdevol 

Op zaterdag 19 januari 2019 organiseren wij een Place Game op Green Park Aalsmeer. Tijdens deze Place Game staat de volgende vraag centraal: Hoe maken we het Park aan de Machineweg van leefbaar naar liefdevol? Graag nodigen wij bewoners van Aalsmeer uit hieraan deel te nemen en mee te denken over mogelijke antwoorden op deze vraag.

Een Place Game is een soort stadsexpeditie, waarbij bewoners, ondernemers en belanghebbenden hun wijk in gaan en onderzoeken wat er nodig is om van de buurt een mooiere plek te maken. Vaak kan dat al door kleine ingrepen die binnen een dag te realiseren zijn. Soms is er meer nodig om op de langere termijn de buurt aangenamer en toegankelijker te maken voor de toekomst.

Wat gaan we doen?
We beginnen de middag met een uitleg wat Placemaking is, daarna vertellen de gemeente Aalsmeer, Green Park Aalsmeer en Stichting Leefomgeving Schiphol waarom we dit in Aalsmeer doen. Na deze presentatie gaan we in kleine groepjes naar buiten en bezoeken we 10 verschillende plekken in de buurt om te kijken wat al goed is en wat we kunnen verbeteren om er een aangename(re) plek van te maken. Vervolgens gaan we naar binnen en presenteren de verschillende groepjes hun bevindingen en ideeën aan elkaar. De Place Game is zo ontworpen dat de kwaliteiten die een plaats bezit of nodig heeft naar voren komen.

Aan het einde van deze bijeenkomst gaan we op zoek naar betrokken buurtbewoners en ondernemers die graag willen meehelpen. Deze groep vormt dan het zogenaamde Placemanagementteam en zal maandelijks bij elkaar komen om de ideeën voor het park aan de Machineweg te realiseren.

Datum: Zaterdag 19 januari, 2019
Adres: Buurtvereniging, Het Middelpunt, Wilhelminastraat 55 ( Zie de link voor Google maps)
Tijd: 13:45 – 18:45 uur

Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Heeft u interesse om mee te doen met de Place Game, dan kunt zich aanmelden via info@placemakingplus.com