Studio Anneloes neemt nieuw pand op Business Park Amsterdam Osdorp in gebruik

  13 mei 2022  |    Nieuws

Donderdag 12 mei heeft Studio Anneloes officieel haar nieuwe kantoor met magazijn op Business Park Amsterdam geopend. Het Nederlands dameskledingmerk heeft in samenwerking met bouwbedrijf, architectenbureau Heembouw en SADC, gebiedsontwikkelaar van het business park, een sfeervol en duurzaam pand gerealiseerd.  Jan-Willem van Loon, directeur-eigenaar Studio Anneloes: “Wij zijn bewust bezig met de toekomst van het merk én van de planeet. Een eigen kantoorpand dat past bij onze uitstraling en kernwaarden is de ideale plek om verder te groeien.”

In het nieuwe pand heeft Studio Anneloes alles onder één dak; het magazijn (2.000 m2), de showroom (600 m2) en het kantoor (1.600 m2). Er is gebruik gemaakt van gerecycled beton bij het bouwen waardoor 24.000 kg CO2 uitstoot bespaard is gebleven. De gevels van het kantoor zijn opgetrokken uit houtskeletbouw en bekleed met Neolife, een houtcomposiet dat voor 92% uit hout bestaat, een biobased materiaal en 100% recyclebaar is. Het dak van het magazijn is bekleed met zonnepanelen en er wordt op een bewuste manier gebruik gemaakt van energie dankzij het WKO-systeem (Warmte Koude Opslag). Dankzij deze initiatieven is het eigen verbruik grotendeels gecoverd en is Studio Anneloes bijna helemaal energieneutraal in gebruik.

Mens en natuur

Ook voor de uitstraling van Studio Anneloes als merk is het nieuwe kantoor een belangrijke stap. Anneloes van der Heijden, directeur-eigenaar Studio Anneloes: “Het pand ademt Studio Anneloes, van de parkeerplaats met grastegels en laadpalen tot het fashiongevoel in de showroom. Daarnaast is er veel aandacht geschonken aan de ideale werkplek voor onze medewerkers door onder andere veel daglicht en groenbeleving.” Bij de groene kavelinrichting is rekening gehouden met het behoud van natuur en fauna van het terrein. Bijvoorbeeld bij het kiezen van de buitenlampen, die het leven van de inheemse diersoorten niet te veel mogen verstoren. Daarnaast sluit het landschapsontwerp aan op de omgeving met inheemse plantensoorten.

Value Added Plan

Yasha Schadee, projectmanager SADC: “Samen met Studio Anneloes, Heembouw en het SADC Sustainability team, dat is gelieerd aan de TU Delft, is een ambitieus Value Added Plan opgesteld waarin vergaande duurzaamheidsmaatregelen zijn opgenomen. Belangrijke onderdelen daarin zijn het toepassen van eerlijke materialen, maar ook een gezonde werkomgeving voor het welzijn van de werknemers. Deze uitgangspunten matchen volledig met de kernwaarden van Studio Anneloes wat niet alleen prettig werken was, maar ook heel duidelijk in het eindresultaat te zien is.”