STULZ GROEP BV verhuist naar De President

  14 december 2020  |    Nieuws

STULZ GROEP BV uit Amstelveen zal eind 2021 zijn intrek nemen in een nieuw te bouwen pand op bedrijvenpark De President in Hoofddorp. Op de kavel van 9.000 m2 zal in een eerste fase 6.000 m2 met een magazijnruimte van 3.200 m2 worden gebouwd. Eén van de voornaamste redenen voor de verhuizing is de uitbreiding van de leveringsomvang en werkzaamheden. De President is als uitvalsbasis gekozen vanwege de goede nationale maar ook internationale bereikbaarheid.

Het van oorsprong Duitse familiebedrijf STULZ GROEP BV is gespecialiseerd in high-end klimaatoplossingen. Het innovatieve bedrijf is toonaangevend in klimaatoplossingen, zoals precisie koeling, luchtbehandeling, comfort koeling, bevochtiging en warmtepompen. Een van de specialisaties is airconditioning voor datacenters en telecommunicatie-installaties. STULZ heeft wereldwijd twintig dochterondernemingen, waarvan Nederland er een is, en werkt samen met partners in meer dan 140 landen. De fabrieken van STULZ zijn gevestigd in Spanje, Duitsland, Italië, de VS, China, Brazilië en India. STULZ telt ongeveer 7.200 mensen wereldwijd, met een omzet van       € 1.300.000.000. In de vestiging van Hoofddorp komen ca. 60 medewerkers te werken.

De nieuwe vestiging in Hoofddorp is gasloos en energie-efficiënt. Uiteraard door hun eigen duurzame klimaatoplossingen, maar ook door 1.200 zonnepanelen voor onder andere de laadpalen van de elektrische auto’s en de energievoorziening voor de warmtepompen. Het pand is ontworpen door en wordt gebouwd door F5 Projectengroep B.V.

Carlo Brouwer, Managing Director STULZ GROEP B.V.: “Deze verhuizing vat de groei die wij als STULZ maken, uitstekend samen.”

Eelco Kienhuis, Salesmanager SADC: “We zijn blij dat STULZ voor De President heeft gekozen. De locatie ligt dicht bij de afrit van de A4 en A5, met Schiphol om de hoek. Perfecte uitvalsbasis voor hun activiteiten.”