Uitbreiding Corning bereikt hoogste punt!

  14 juli 2016  |    Nieuws

Op donderdag 14 juli vierde Corning Incorporated het hoogste punt van haar nieuwe pand. De bouw is nu drie maanden bezig. Het nieuwe pand is een uitbreiding van het naastgelegen bedrijfspand waar Corning al sinds 2009 is gevestigd.

Corning Incorporated (NYSE:GLW) breidt haar bestaande Europese Life Sciences distributiecentrum op Business Park Amsterdam Osdorp uit. Vanuit de vestiging op het bedrijventerrein in Amsterdam-Nieuw West levert Corning haar klanten in de Life Science-sector hoogwaardige en innovatieve producten die onder andere worden gebruikt bij medisch onderzoek. Naar verwachting wordt het nieuwe pand eind 2016 door ontwikkelaar en belegger HVBM Vastgoed opgeleverd.

Corning vestigde zich in 2009 al op Business Park Amsterdam Osdorp. De uitbreiding vindt plaats op een kavel van ca. 2,5 ha., tegenover het huidige pand. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve gebruiksartikelen en apparatuur voor laboratoria wereldwijd, met name voor toepassingen in de celbiologie, moleculaire biologie en micro biologie. Vanuit de vestiging in Nieuw-West verzorgt Corning de distributie voor de gehele EMEA (Europe, Middle East & Africa).

Goed voor Nieuw-West
Achmed Baâdoud, stadsdeelvoorzitter Nieuw-West: “We zijn in Nieuw-West erg blij met deze uitbreiding. Het is goed om te zien dat Business Park Amsterdam Osdorp hiermee versterkt wordt als vestigingsplaats voor dit soort internationale bedrijvigheid. En dat de meerwaarde van de ligging van deze locatie vlak bij Schiphol en Amsterdam zijn vruchten afwerpt. Deze uitbreiding is ook van belang voor de werkgelegenheid in Nieuw-West.”