Unieke fijnstof absorberende planten geplant in Green Park Aalsmeer

  13 maart 2018  |    Nieuws

Unieke fijnstof absorberende planten geplant in Green Park Aalsmeer – Start van inrichting park aan de Machineweg

Vrijdag 9 maart is Green Park Aalsmeer gestart met de inrichting van een park aan de Machineweg in Aalsmeer. Wethouder Ad Verburg en Green Park Aalsmeer projectleider Frans Taselaar hebben de eerste en unieke fijnstof en stikstof absorberende planten geplant. Deze unieke planten zijn in Aalsmeer ontwikkeld en absorberen niet alleen fijnstof en stikstof maar vormen ook een fijn leefmilieu voor bijen. De fijnstof en stikstof absorberende planten zijn ontwikkeld door MyEarth uit Aalsmeer.

Het park is onderdeel van de ontwikkeling van Green Park Aalsmeer en het ontwerp is van H+N+S landschapsarchitecten. Het park vormt een afscheiding tussen de woonwijk Nieuw Oosteinde en het bedrijventerrein Green Park Aalsmeer, en is straks ook een verblijfsgebied voor omwonenden. Voor het laatste studeert de gemeente Aalsmeer met Green Park Aalsmeer en de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) nog op de haalbaarheid, om in overleg met omwonenden een verdere kwaliteitsslag voor het park te maken. Binnenkort zal er ook een prijsvraag voor bewoners uitgeschreven worden voor een goede naam voor dit park in samenwerking met de Wijkraad Aalsmeer Oost.

Wethouder Economische Zaken Ad Verburg: “Het is mooi dat we als gemeente door deze planten neer te zetten een bijdrage kunnen leveren aan het leefmilieu. Het zijn unieke planten die naast fijn- en stikstof natuurlijk ook nog CO2 opnemen. Ze zorgen ook nog voor geluidverstrooiing en geluiddemping. Het is een mix van planten en kleine struiken die makkelijk te onderhouden zijn en ze zien er mooi uit met wat groenblijvers en bloeiende exemplaren ertussen.”