VDG Real Estate start bouw 2e warehouse op Schiphol Trade Park

  17 mei 2021  |    Nieuws

VDG Real Estate heeft de definitieve bouwvergunning ontvangen voor VDG Warehouse Schiphol II: een groen en modern warehouse van 10.000 m2 op Schiphol Trade Park. Unibouw start in mei 2021 met de realisatie, het warehouse zal eind 2021 opgeleverd worden.

VDG Warehouse Schiphol II omvat circa 10.000 m2 logistieke ruimte en bestaat uit twee units. Waar unit 2 van circa 6.700 m2 verhuurd is aan Cavalier Logistics is unit 1, bestaande uit 2.514 m2 warehouse en 359 m2 kantoor, nog beschikbaar voor verhuur. Het warehouse is gelegen op een centrale locatie op enkele minuten van Schiphol en zichtbaar vanaf de A4. Het groene warehouse is ontworpen om ruimte voor ecologie te creëren in plaats van deze weg te nemen.

Cavalier Logistics is een onafhankelijke expediteur en expert in lucht- en zeevracht, wegtransport en logistieke projecten die speciale aandacht vereisen. De unit voor Cavalier is door VDG Real Estate op maat ontwikkeld.

Multimodale bereikbaarheid
Schiphol Area Development Company (SADC) – de gebiedsontwikkelaar – heeft grote ambities: het doel is om Schiphol Trade Park als meest duurzame bedrijvenpark van Europa op de kaart te zetten. Het ontwerp van VDG Warehouse Schiphol II is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen VDG Real Estate en SADC en moest vanzelfsprekend aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en ecologie voldoen. Schiphol Trade Park biedt ondernemers een omgeving waar duurzaamheid en innovatie samenkomen. Op Schiphol Trade Park zal daarnaast geprofiteerd worden van de zichtlocatie langs de A4 waar dagelijks meer dan 190.000 auto’s passeren, de directe ontsluiting op de A4, de ongestoorde logistieke verbinding (OLV) en de nabijheid van zowel Amsterdam Airport Schiphol als de Amsterdamse en Rotterdamse haven.

Rob Wijnen, Salesmanager SADC: “Het is mooi om te zien dat intensieve samenwerking leidt tot de realisatie van een hoogwaardig en duurzaam project dat een voorbeeld is voor de nieuwe Nederlandse norm voor logistiek vastgoed.

Erik van Dijk, directeur VDG Real Estate: “Voor ons is het nieuw om naast met de huurder zo intensief samen te werken met de gebiedsontwikkelaar, we zien dat hierdoor tot een vernieuwend en innovatief eindresultaat komen. Cavalier en SADC leggen de lat ontzettend hoog en dat komt de kwaliteit van het gebied, maar ook onze individuele ontwikkelingen alleen maar ten goede.”

De verhuur van VDG Warehouse Schiphol II wordt gecoördineerd door 1530 Real Estate en Colliers.

Meer informatie over deze ontwikkeling is te vinden op: www.vdgwarehouseschipholii.nl