New Century Hotel op Business Park Amsterdam Osdorp groots geopend

  2 oktober 2017  |    Nieuws

Zaterdag 30 september is het New Century Hotel op Business Park Amsterdam Osdorp groots en in traditionele Chinese stijl geopend. Het driesterren hotel, dat ontwikkeld is door ontwikkelaar en investeerder China Center Hotel Group, richt zich met name op Chinese en Aziatische klanten, de zakelijke markt, maar ook westerse klanten. Het hotel telt 153 kamers en heeft een authentiek Chinees restaurant dat gespecialiseerd is in dim sum. Op dit moment wordt er gewerkt aan de plannen om het hotel uit te breiden naar 450 kamers en een groter restaurant. De komst van het hotel zorgt voor 20 – 30 fte aan nieuwe werkgelegenheid.

Tijdens de Grand Opening werd traditioneel de Chinese drakendans opgevoerd voor geluk en voorspoed. De opening viel samen met het Maanfeest en werd in dat licht opgeluisterd door het eten van zogenaamde maancakes.

Achmed Baâdoud, bestuurscommissievoorzitter gemeente Amsterdam stadsdeel Nieuw-West: “Met de komst van Chinese toeristen en ondernemers naar Amsterdam is er behoefte aan een hotel dat zich richt op deze markt. De keuze voor Nieuw-West is een logische gezien de gunstige ligging. Een nieuw hotel biedt mede kansen voor de werkgelegenheid in Nieuw-West. De ontwikkeling van dit hotel is wat mij betreft de eerste stap naar de ‘Gateway to China’.”

Jeanet van Antwerpen, CEO SADC: “Als SADC zijn we blij met de opening van het New Century Hotel op Business Park Amsterdam Osdorp. Het hotel, specifiek gericht op de Chinese reiziger, is een mooie voorziening voor het gebied. Wij wensen Jeffrey Chan en Jay Ran veel zakelijk succes toe met de exploitatie van het hotel.”

Met de opening van het hotel wordt de stedelijke oriëntatie van Business Park Amsterdam Osdorp verder versterkt.

Fotografie: Jur Engelchor