PolanenPark

Bedrijventerrein PolanenPark, gelegen in Halfweg, tussen Haarlem en Amsterdam, transformeert naar een duurzaam en circulair bedrijventerrein met een focus op biodiversiteit en innovatie

PolanenPark
Op PolanenPark komen duurzaamheid en een vooruitstrevend ondernemersklimaat samen

Het terrein is de eerste locatie in Nederland waar het Green Data Center Campus Concept wordt toegepast. Dit gebeurt in samenwerking met Sustainable Digital Infrastrucure Alliance (SDIA), een non-profit netwerk dat samenwerkingen tussen sectoren wil bevorderen om een bloeiend digitaal ecosysteem mogelijk te maken zonder negatieve gevolgen voor het milieu, door middel van concurrerende en duurzame digitale infrastructuur. Op PolanenPark komen duurzaamheid en een vooruitstrevend ondernemersklimaat samen, waardoor bedrijven kunnen bijdragen aan een Werklandschap van de Toekomst.

Let op: alle kavels op PolanenPark zijn reeds uitgegeven.

Facts & Figures

PolanenPark: Eerste Green Data Center Campus in Nederland

PolanenPark is de eerste locatie van het Green Data Center Campus Concept (GDCC), een ontwikkeling gericht op duurzame datacenters. Het doel van GDCC is het ontwikkelen van een groep duurzame datacenters, waarmee het een van de meest duurzame datacenterclusters in Europa wordt. Daarmee willen ze een nieuwe Europese standaard neerzetten voor duurzame datacenterontwikkeling, met nadruk op energie-efficiëntie en ecologische verantwoordelijkheid.

Met een capaciteit van 80-100 MVA vormt PolanenPark de eerste fase, gevolgd door de tweede fase: Schiphol Trade Park (200 MVA). Beide ontwikkelingen zijn initiatieven van SADC.

In samenwerking met Sustainable Digital Infrastrucure Alliance is een duurzaamheidsroutekaart opgesteld. Deze overstijgt de wettelijke eisen door innovatieve oplossingen te implementeren en duurzame verplichtingen aan te gaan.

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte

PolanenPark wordt sinds 2007 steeds verder ontwikkeld, met groeiende ambities op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en ecologie. Waar het eerdere ontwerp van de openbare ruimte vooral gericht was op functionaliteit, ligt de focus nu op het vergroten van de natuurwaarde en het verbeteren van het welzijn van de medewerkers op het terrein.

In overleg met de ondernemers op de werklocatie wordt een lange termijn vergroeningsstrategie opgesteld die een leefbare, natuurinclusieve en ecologisch waardevolle openbare ruimte creëert. Ook op korte termijn wordt er gekeken naar hoe de strategie wordt toegepast op de reeds uitgegeven kavels en bestaande gebouwen.

PolanenPark richt zich op het creëren van Werklandschappen van de Toekomst, waarbij mens, economie en natuur samenkomen voor een duurzame toekomst.

Meer weten over onze locaties?
Wij helpen u graag verder.