Start van het CO2 Prestatieladder-traject bij SADC

SADC is in 2023 begonnen met het implementeren van de CO2 Prestatieladder, een belangrijke stap in ons streven naar duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Als vooruitstrevende organisatie begrijpen wij de urgentie van het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van een duurzame bedrijfsvoering.

De CO2 Prestatieladder is een effectief instrument om onze CO2-uitstoot te meten, te verminderen en transparant te communiceren over onze inspanningen. Door dit traject aan te gaan, tonen we niet alleen onze betrokkenheid bij milieubewustzijn, maar versterken we ook onze positie als duurzame partner in de regio.

Duurzaamheid is een gemeenschappelijke inspanning, en we roepen alle belanghebbenden op om samen te werken aan het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen. We geloven dat deze initiatieven niet alleen de kwaliteit van onze leefomgeving zullen verbeteren, maar ook zullen bijdragen aan een gezonde en welvarende toekomst voor ons allemaal.

Houd onze communicatiekanalen in de gaten voor verdere updates en informatie over het CO2 Prestatieladder-traject bij SADC.

CO2 prestatieladder SADC

SADC N.V. heeft het doel gesteld om haar eigen uitstoot voor de SCOPE 1, 2 & businesstravel de komende jaren te verminderen. De doelstelling is om in 2025 een reductie van 25% te behalen ten opzichten het meetjaar 2022. De maatregelen zijn gericht op het totale energiegebruik van de totale organisatie waaronder energie voor de bedrijfsgebouwen, het wagenpark en vervoer en verbruik tijdens de projecten. De nadruk zal de komende jaren op het wagenpark en de businesstravel liggen. Alle medewerkers worden betrokken bij het verlagen van de CO2-footprint. SADC vind verduurzamen een belangrijk thema en staat al jaren in het strategisch meerjarenplan.

SADC wil de doelen behalen door voortaan niet meer te vliegen naar bestemmingen binnen 700 kilometer naar bijvoorbeeld beurzen of conferenties. In plaats van het vliegtuig zullen medewerkers voortaan de trein nemen. Daarnaast zal SADC volgend jaar de laatste (hybride)brandstof auto vervangen door een elektrische auto, waardoor SADC, zakelijk alleen nog maar full electric auto’s heeft. Tot slot heeft SADC vorig jaar bij de verhuizing naar het nieuwe pand een hoop geïnvesteerd om het kantoor zo zuinig mogelijk te maken.