Amsterdam Logistics Board

SADC is lid van de Amsterdam Logistics Board. In de Amsterdam Logistics Board zitten diverse logistieke partijen vanuit bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen en brancheverenigingen.

 

Visie Amsterdam Logistics Board

Om als logistieke hub in 2025 tot de top-drie van Europa te horen, zal logistiek bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen gezamenlijk maximaal gebruik moeten maken van het DNA van de regio. De MRA beschikt over een unieke mix aan bouwstenen om de regio tot een integrale logistieke marktplaats te maken. De kracht van de logistiek zit in onze ‘connectiviteit’: we verbinden fysiek en digitaal, ruimte en economie, mensen en markten. Met optimale verbindingen met de rest van de wereld, synchromodale bereikbaarheid door de unieke combinatie Airport-Seaport-Greenport-Dataport en verbondenheid met andere clusters in stad en regio. Onze kernwaarden: betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit. Sterke punten sterker maken, dat is onze inzet. Lees hier de gehele visie of bekijk de animatie.

 

Tafel Ruimte & Infra

Binnen de Amsterdam Logistics Board is SADC trekker van de tafel Ruimte & Infra. Aan deze tafel werken markt, overheid en kennisinstellingen samen aan de ruimtelijke en infrastructurele randvoorwaarden voor groei van logistiek in de Metropoolregio Amsterdam. Daarbij kijken we zowel naar de korte als lange termijn. Een aantal concrete plannen?

  • HST Cargo
  • De WESTAS
  • Scan bereikbaarheid terreinen
  • Regionale strategie voor Truckparkeren

Lees hier meer over de Tafel Ruimte & Infra.

 

Community Amsterdam Logistics

Amsterdamlogistics.nl is dé online community voor samenwerking en innovatie in de logistiek in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). De community is er vóór en door ondernemers, hun medewerkers, kennisinstellingen, overheden en organisaties in de MRA. Amsterdamlogistics.nl bevat nieuws, blogs, oproepen, discussie, een agenda en links naar onderzoeken. De site heeft een informerende functie, maar is er ook om te inspireren en leden met elkaar van gedachten te laten wisselen over innovatie en groei van de sector. De achterliggende gedachte: de logistiek komt verder door samen te denken en samen te doen. SADC coördineert en faciliteert de community AmsterdamLogistics.nl . Amsterdam Logistics is een initiatief van onder andere Schiphol Group, Port of Amsterdam, Greenport Aalsmeer, gemeente Haarlemmermeer, de Hogeschool van Amsterdam en SADC.

 

Bekijk hier de andere partnerprojecten van SADC.

 

 

 

 

 

 
Amsterdam Logistics Board