Schiphol Trade Park

Schiphol Trade Park heeft de ambitie het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te zijn.

Dat doen we door bij de gebiedsontwikkeling circulaire principes toe te passen. Zo wordt er bij de gebiedsinrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen, duurzame mobiliteit en een duurzame omgang met water.

Bedrijven die zich op Schiphol Trade Park vestigen voldoen naast duurzaamheidseisen aan de hoge beeldkwaliteitseisen op het gebied van onder andere natuurinclusiviteit, biodiversiteit, ecologie en leefomgeving. De groene uitstraling van de panden is het ‘nieuwe normaal’ op het business park.

Deze maatregelen bieden elk bedrijf een waardevaste locatie, voor nu en later. Tegelijkertijd helpen wij zo mee aan de transitie naar een meer circulaire economie. Niet voor niets is Schiphol Trade Park in 2014 BREAAM**** gecertificeerd. Ook maakten wij in samenwerking met Madaster en toeleveranciers in 2019 als eerste business park ter wereld een materialenpaspoort voor de gebiedsontwikkeling.

Schiphol Trade Park ligt in het hart van de Metropoolregio Amsterdam, direct naast Schiphol met een eigen afrit aan de A4 en is via de A5 verbonden met de haven van Amsterdam.

Verschillende deelgebieden

Schiphol Trade Park bestaat uit zes onderscheidende vestigingsmilieus die elkaar versterken. Elk milieu is ingericht voor specifieke bedrijven en heeft zijn eigen unieke kenmerken:

Gevestigd

Reeds gevestigde bedrijven zijn Rapid Logistics, OTX Logistics, PVH Corp., GEFCO Forwarding, RIF Europe, International Airfreight Associates (IAA)  Fast Forward Freight, Nippon Express, IntercityHotel Amsterdam Airport. Mirastar, Van der Helm Logistics, Cavalier en Intospace. Het pand van Intralox wordt binnenkort opgeleverd.

Energie Collectief Schiphol Trade Park

Op Schiphol Trade Park is een uniek, innovatief en duurzame oplossing voor het tijdelijke tekort aan stroomtransportcapaciteit in de regio Schiphol gerealiseerd. Deze oplossing is gerealiseerd dankzij intensieve samenwerking tussen SADC, bedrijven op Schiphol Trade Park, netbeheerder Liander en technologiebedrijf Spectral Energy. Binnen het collectief delen de aangesloten bedrijven de beschikbare stroomcapaciteit met elkaar. Lees er hier meer over.

Ecologische Visie

Voor Schiphol Trade Park is een uitgebreide en unieke ecologische visie opgesteld. Het doel van de visie is een gebied te ontwikkelen waar iedereen graag verblijft, van meerdere functies geniet, zich prettig en veilig voelt (mens en dier), waar eenieder eigenaarschap toont, zich verantwoordelijk voelt en bij alle eindgebruikers (bewoners) een intrinsieke motivatie ontstaat om steeds verder te verduurzamen en bij te dragen aan een toekomstbestendiger gebied. Lees er hier meer over.

Best bereikbare, meest verbonden en duurzaamste in Europa

Schiphol Trade Park is …

Bereikbaar: Het terrein ligt aan de A4 met eigen op- en afrit, en is via de A5 verbonden met de haven van Amsterdam. Daarnaast is het rechtstreeks verbonden met de N201 en uitmuntend bereikbaar via openbaar vervoer (diverse HOV-lijnen). En dankzij de OLV (Ongestoorde Logistieke Verbinding) staat elke vrachtwagen binnen 10 minuten op het platform van Schiphol. Daarbij is dit het enige bedrijventerrein met een eigen NS-Station.

Verbonden: Het terrein heeft via dark fiber een directe datalink met de AMS-IX. En het eigen LNG/CNG-station zal het terrein met het Blue Corridor LNG-netwerk in Europa verbinden. Het spreekt in deze tijd vanzelf dat alle kavels aangesloten worden op het glasvezelnet. En daarnaast laten wij energiestroken op het terrein aanleggen voor uitwisseling van energie tussen producten en afnemers.

Duurzaam +++: Het terrein heeft in 2014 een vier sterren BREEAM-certificering toegekend gekregen. Duurzaamheid is hier vervlochten in alle inrichtingsmaatregelen. Daarmee is en blijft dit het duurzaamste werkmilieu in Europa. En uiteraard is elke maatregel van toegevoegde waarde voor uw onderneming. Dat is logisch, omdat elke slimme ondernemer weet dat minder afval, slimmer energiegebruik, minder water, kortere verbindingen, een lagere uitstoot of hergebruik veel meer is, dan alleen duurzaam. Het is de manier om concurrenten een stap voor te blijven. En om het gebied en de gebouwen  toekomstbestendig te maken en te houden!

Meer informatie?

Eelco Kienhuis, Salesmanager

06 – 302 371 91

e.kienhuis@sadc.nl

Voordelen

  • Zichtlocatie langs A4, met eigen op- en afrit
  • Strategische centrale ligging: rechtstreekse verbinding met luchthavenplatform van Schiphol Airport, haven Amsterdam 15 min (via A5), Utrecht 30 min, Rotterdam 40 min
  • Multimodale bereikbaarheid: optimale logistiek via weg, lucht en spoor
  • Directe aansluiting op toekomstige HST Cargo
  • 6 deelgebieden: Logistics Zone, Green Datacenter Campus, Energy Hub, Valley, A4-Skyzone, Trade & Logistics Campus
  • Lagere investeringskosten door gezamenlijke inkoop van services (energie, glasvezel, gebiedsmanagement en bereikbaarheidsmaatregelen)
  • Mogelijkheden voor innovatieve duurzame logistieke oplossingen
  • Bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan, ontwikkelingsplan, inrichtingspla, deruime opzet van gebied (142 ha) en de gebiedsinventarisatie zorgen voor diversiteit en bieden ondernemers ruime vestigingsmogelijkheden.

“Duurzaamheid is hier vervlochten in het hele concept. Valley is de fysieke plek waar de ambitie om Nederland te ontwikkelen tot hotspot in de circulaire economie wordt ontwikkeld en gedemonstreerd.”

Coert Zachariasse
CEO / Delta Development Group

“Innovatie en verduurzamen op deze logistieke hotspot is voor ons van essentieel belang.”

André van den Berg
Former Executive Vice President & Chief Commercial Officer / Schiphol Group
Coert Zachariasse, Directeur Delta Development Group
Aandeelhouders
 
Gemeente Haarlemmermeer
Schiphol Area Development Company (SADC)
Schiphol Real Estate