Schiphol Trade Park

Schiphol Trade Park biedt ondernemers een inspirerende omgeving waar duurzaamheid en innovatie samenkomen.

Schiphol Trade Park is optimaal bereikbaar, is in 2014 BREEAM**** gecertificeerd, staat voor innovatie, en heeft met C-Bèta, een voormalige boerderij,  een circulaire werk-, experimenteer- en evenementenplek binnen haar grenzen. Schiphol Trade Park bestaat uit 6 onderscheidende vestigingsmilieus die elkaar versterken. Elk milieu is ingericht voor specifieke bedrijven en heeft dus zijn unieke kenmerken:

 

Bekijk hier de animatie van Schiphol Trade Park
Showcase voor het meeste duurzame en innovatieve bedrijventerrein van Europa, in de Metropoolregio Amsterdam

Schiphol Trade Park is opgezet als één werklocatie. Want alleen op die schaal kunnen wij als gebiedsontwikkelaar een aantal duurzaamheidsmaatregelen
nemen. Denk aan waterpeilbeheer, collectief parkeren, duurzame mobiliteit en ontsluiting, energiestroken. Deze maatregelen bieden ieder bedrijf een waardevaste
locatie voor nu en later. Tegelijkertijd helpen wij zo mee aan de transitie naar een meer circulaire economie.

Best bereikbare, meest verbonden en duurzaamste in Europa

Schiphol Trade Park is …

Bereikbaar: Het terrein ligt aan de A4 met eigen op- en afrit, en is via de A5 verbonden met de haven van Amsterdam. Daarnaast is het rechtstreeks verbonden met de N201 en uitmuntend bereikbaar via openbaar vervoer (diverse HOV-lijnen). En dankzij de OLV (Ongestoorde Logistieke Verbinding) staat elke vrachtwagen binnen 10 minuten op het platform van Schiphol. Daarbij is dit het enige bedrijventerrein met een eigen NS-Station.

Verbonden: Het terrein heeft via dark fiber een directe datalink met de AMS-IX. Met een 150kV onderstation van Tennet in de buurt is het terrein straks optimaal aangesloten op het energienetwerk. En het eigen LNG/CNG-station zal het terrein met het Blue Corridor LNG-netwerk in Europa verbinden. Het spreekt in deze tijd vanzelf dat alle kavels aangesloten worden op het glasvezelnet. En daarnaast laten wij energiestroken op het terrein aanleggen voor uitwisseling van energie tussen producten en afnemers.

Duurzaam +++: Het terrein heeft in 2014 een vier sterren BREEAM-certificering toegekend gekregen. Duurzaamheid is hier vervlochten in alle inrichtingsmaatregelen. Daarmee is en blijft dit het duurzaamste werkmilieu in Europa. En uiteraard is elke maatregel van toegevoegde waarde voor uw onderneming. Dat is logisch, omdat elke slimme ondernemer weet dat minder afval, slimmer energiegebruik, minder water, kortere verbindingen, een lagere uitstoot of hergebruik veel meer is, dan alleen duurzaam. Het is de manier om concurrenten een stap voor te blijven.

Meer informatie?

Rob Wijnen, Salesmanager

06 – 518 599 35

r.wijnen@sadc.nl

Voordelen

  • Zichtlocatie langs A4, met eigen op- en afrit
  • Strategische centrale ligging: rechtstreekse verbinding met luchthavenplatform van Schiphol Airport, haven Amsterdam 15 min (via A5), Utrecht 30 min, Rotterdam 40 min
  • Multimodale bereikbaarheid: optimale logistiek via weg, lucht en spoor
  • Directe aansluiting op toekomstige HST Cargo
  • 6 deelgebieden: Logistics Zone, Green Datacenter Campus, Energy Hub, Valley, A4-Skyzone, Trade & Logistics Campus
  • Lagere investeringskosten door gezamenlijke inkoop van services (energie, glasvezel, gebiedsmanagement en bereikbaarheidsmaatregelen)
  • Mogelijkheden voor innovatieve duurzame logistieke oplossingen
  • Bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan, ontwikkelingsplan, inrichtingspla, deruime opzet van gebied (142 ha) en de gebiedsinventarisatie zorgen voor diversiteit en bieden ondernemers ruime vestigingsmogelijkheden.

“Duurzaamheid is hier vervlochten in het hele concept. Valley is de fysieke plek waar de ambitie om Nederland te ontwikkelen tot hotspot in de circulaire economie wordt ontwikkeld en gedemonstreerd.”

Coert Zachariasse
CEO / Delta Development Group

“Innovatie en verduurzamen op deze logistieke hotspot is voor ons van essentieel belang.”

André van den Berg
Former Executive Vice President & Chief Commercial Officer / Schiphol Group
Aandeelhouders
 
Gemeente Haarlemmermeer
Schiphol Area Development Company (SADC)
Schiphol Real Estate