Ons verhaal

SADC (Schiphol Area Development Company) ontwikkelt een samenhangend portfolio van hoogwaardige, bereikbare, (inter)nationaal concurrerende werkmilieus in de Amsterdam Airport Regio.

SADC is in 1987 opgericht door bestuurders die over eigen grenzen heen durfden te kijken om de economische potentie van stad en luchthaven optimaal te benutten, krachten te bundelen en daarmee de concurrentiepositie van de regio in (inter)nationaal verband te versterken.

SADC heeft vier gelijkwaardige aandeelhouders (elk voor 25%): de gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, provincie Noord-Holland en Schiphol Group.

Bekijk hier ons Strategisch Meerjarenplan.

SADC Business model

Naast financieel rendement via de verkoop en het tijdelijk gebruik van grond levert SADC maatschappelijk rendement in de vorm van:

  • Arbeidsplaatsen
  • Bijdrage aan de transitie naar een circulaire economie
  • Versterking concurrentiepositie regio

Bekijk hier het SADC Sustainability Finance Framework dat bestaat uit de Green Bond Principles en Social Bond Principles die door de International Capital Market Association (ICMA) zijn opgesteld.

Stroomverleggers

De maatschappelijke en economische context waarin wij werken aan het verwezenlijken van haar doelstellingen is als een snel stromende rivier, waar soms een rotsblok de stroom verlegt. Wij willen op drie belangrijke stroomverleggers actie ondernemen.

  • De transitie van een lineaire naar een circulaire economie
  • Digitalisering: die hoe wij werken, wonen en leven beïnvloedt
  • Bedrijven die veranderen in de manier waarop zij innovatief en concurrerend proberen te blijven. Dit is zichtbaar in de manier waarop bedrijven samenwerken; steeds meer cross-sectoraal en in bedrijvenecosystemen.

 

stroomverleggers

Innovatie

Daarnaast maakt SADC zich op verschillende vlakken hard voor innovatie in gebiedsontwikkeling:

 

Vacatures

Bekijk onze huidige vacatures hier.

Meer informatie over SADC?

(+31) 20 206 66 40

info@sadc.nl

"SADC verbindt partijen in innovatieve en succesvolle logistiek, net als ik."
Walther Ploos van Amstel, Lector City Logistics Hogeschool van Amsterdam
Aandeelhouders SADC
 
Gemeente Amsterdam
Gemeente Haarlemmermeer
Provincie Noord-Holland
Schiphol Group
 
Raad van Commissarissen van SADC
J.C.M.A. Gillis MBA FRICS

President-commissaris RvC, o.a. CEO Bouwfonds IM, voormalig voorzitter DGBC en vicevoorzitter ULI Nederland

drs. M.B.E. Maarsen

Algemeen Directeur Maarsen Groep, tevens voorzitter RvT KIKA en RvC-lid EY, bestuurslid Vereniging Rotterdam Central District

Mr. C.M.H. van Steenhoven MRICS RT

Vanaf 1983 werkzaam bij DTZ Zadelhoff in diverse (bestuurs)functies en tot 1 juli 2014 verantwoordelijk voor afdeling Retail Services, initiatiefnemer en thans bestuurslid van de Stichting Realnext

drs. H.M.A. Aarts MRE

Chief Executive Officer Amvest, tevens lid Raad van Advies van de Master City Developer, Bestuurslid van HPP en jurylid van de Brabantse Stijlprijs

drs. P.P.G. Meulenberg MRE

Voormalig senior partner Real Estate Advisory bij Deloitte Financial Advisory, tevens Lid van Raad van Toezicht Hogeschool Utrecht en Lid Raad van Advies Bemog Projectontwikkeling