10 oktober Dag van de Duurzaamheid kick-off

  9 oktober 2018  |    Nieuws

Op 10 oktober 2018 is de Dag van de Duurzaamheid. Speciaal voor ondernemers en vastgoedeigenaren wordt een gratis bijeenkomst georganiseerd over de verduurzaming van werklocaties. Deze kick-off is een initiatief van gemeente Haarlemmermeer, SADC, BIZ Spoorzicht Nieuw-Vennep, Interglobe Vastgoedmanagement, Tegenstroom, NMCX, en Meerlanden. Frans van der Beek (projectmanager Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen PHB) van SADC leidt samen met Marcel van Dam van Interglobe de sessie Omgeving (groen, water, mobiliteit en leefkwaliteit)

Verduurzaming van werklocaties vraagt om een collectieve aanpak. Het betekent een samenwerking tussen ondernemers (-verenigingen), vastgoedeigenaren, leveranciers, adviseurs en de overheid. Ieder kantoor groter dan 100 m2 moet in 2023 minimaal het energielabel C hebben. Duurzaamheid leidt tot waardevermeerdering van vastgoed. Het levert leefbare én levensvatbare werklocaties op.

Naar schatting bij meer dan helft van de kantoren in Haarlemmermeer moeten maatregelen worden genomen. Hoe pak je dat aan? Tijdens de bijeenkomst komen inspirerende voorbeelden en succesvolle cases rondom energie, afval, recycling en omgeving aan bod. Met praktische informatie waarmee ondernemers direct aan de slag kunnen. Stap voor stap, op basis van ervaringen, worden samen concrete resultaten geboekt.

Gemeente Haarlemmermeer werkt hierin samen met ondernemers. Dit doen we door samen met partners tafels te organiseren die periodiek bij elkaar komen. Er worden inhoudelijke duurzaamheidsprojecten ontwikkeld, voorbereid en uitgevoerd. In eerste instantie ligt de focus op werklocaties met een organisatiegraad, een BIZ of Parkmanagement. De organisatie- en bestuurskracht van de werklocaties wordt optimaal benut om tot invulling en uitvoering van duurzaamheidsmaatregelen te komen. De setting is informeel en interactief. Met praktische informatie waarmee je direct aan de slag kunt.

Programma:
08.00
Ontvangst met netwerkontbijt

08.30
Welkom door moderator IIknur Dönmez, gemeente Haarlemmermeer

08.40
John Nederstigt wethouder Haarlemmermeer
Duurzame werklocaties Haarlemmermeer

08.50
Bouwe de Boer kwartiermaker Fossylfrij Fryslân. Fossielvrij ondernemen. Dat kan! Praktische
voorbeelden van de eerste 100 bedrijven in Fryslân die fossielvrij ondernemen. Inspiratie voor
ondernemers.

09.10
Ton Sels parkmanager BIZ-Vereniging Spoorzicht
Het verduurzamen van een werklocatie vraagt om een collectieve aanpak.
Op Spoorzicht hebben ondernemers laten zien dat dit werkt. Zij delen graag hun ervaringen en
leerpunten.

09.25
Ed Nieuwenhuizen procesbegeleider duurzame werklocaties.
Kick-off duurzame werklocaties
Toelichting proces en follow-up >> Concreet aan de slag met 3 thema’s:
Sessie 1: Energie
Sessie 2: Afval en recycling
Sessie 3: Omgeving (groen, water, mobiliteit & leefkwaliteit) met Marcel van Dam van Interglobe en Frans van der Beek van SADC/PHB

09.30 Tafelsessies naar keuze in carrouselvorm

11.10 Plenaire terugkoppeling met panel met Adam Elzakalai, wethouder Haarlemmermeer

11.25 Ilknur Dönmez: Samenvatting + follow up

11.30 Einde

Locatie
NH hotel, Kruisweg 495, Hoofddorp

Laat ons weten of u komt via deze link. De toegang is gratis.

Graag tot ziens op 10 oktober!