5BY2 Parking naar Business Court Amsterdam

  1 september 2015  |    Nieuws

Onlangs heeft 5BY2, voorheen Ecosafe Parking, zijn intrek genomen in Business Court Amsterdam aan de Maroastraat 10. 5BY2 is sinds 2003 de verkooporganisatie van volautomatische parkeergarages zoals die waren ontwikkeld in EWW Technische Bedrijven BV vanaf het eind van de jaren tachtig van de vorige eeuw.

5BY2 is de pionier van de volautomatische parkeergarages in Nederland. De eerste garage is gebouwd in 1992 op de gracht in Amsterdam, en deze werkt nog steeds. Sinds dat moment zijn er tientallen garages gebouwd met honderden parkeerplekken. Eerste garage met meer dan 100 plaatsen werd gebouwd in 2000. In Düsseldorf werd de eerste buitenlandse garage gebouwd in 2002.

Hoe het werkt
Binnen de 5BY2 volautomatische parkeeroplossing wordt gebruik gemaakt van de gedachte achter de schuifpuzzel die iedereen kent. Door met vakjes te schuiven komt het juiste beeld naar voren. In dit geval wordt er geschoven om de juiste auto naar de eigenaar terug te brengen.

De parkeergarages hebben tot 200 plekken verdeeld over meerdere verdiepingen en secties. De plateaus worden gebracht naar een lift die de auto retourneert naar de eigenaar.
Bij het wegbrengen van de auto draait de auto zodat hij er in rijrichting weer uitkomt.

Vanwege de efficiëntie in zowel de breedte (de deuren hoeven niet open), hoogte (er hoeft niet gelopen te worden) en het niet meer noodzakelijk zijn van in- en uitrij stroken kan er ruimtewinst van soms wel 200% worden gemaakt. Die ruimtewinst kan worden vertaald naar minder graven voor dezelfde hoeveelheid parkeerplekken of het beschikbaar krijgen van de kostbare ruimte voor andere doeleinden. Veel van de toepassingen van volautomatische parkeergarages is in situaties waar graven duur of moeilijk is en waar ruimte duur is zoals in binnenstedelijke gebieden.

Business Court Amsterdam
Het bedrijfsverzamelgebouw Business Court Amsterdam bestaat uit twee gebouwdelen, die gezamenlijk een groot binnenterrein omsluiten met veel ruimte voor verkeersbewegingen van vrachtwagens. Het complex omvat 13 huurunits van 930 m2 tot 7.000 m2. De units bestaan uit bedrijfsruimte/bedrijfshal op de begane grond (met 2 overheaddeuren met aparte loopdeur per unit) en kantoorruimte op de eerste verdieping en/of tweede verdieping. Momenteel zijn er 5 huurders gevestigd.