Bijeenkomst: de rol van parkmanagementorganisaties bij de aanpak van ondermijning en criminele inmenging op bedrijventerreinen

  4 oktober 2023  |    PHB

UITNODIGING KENNISBIJEENKOMST 31 OKTOBER 2023
De rol van parkmanagementorganisaties bij de aanpak van ondermijning en criminele inmenging op bedrijventerreinen.

Graag nodigen wij u uit voor bovenstaande bijeenkomst op dinsdag 31 oktober (15.00 – 16.30 uur). Deze bijeenkomst is een vervolg van het hybride event dat wij in maart 2022 samen de Hogeschool van Amsterdam (HvA) organiseerden. De HvA is met veel partners (waaronder PHB en veel parkmanagementorganisaties) een nieuw onderzoek gestart, gericht op de volgende centrale vraag:

Hoe kan de rol van parkmanagementorganisaties (PMO’s) versterkt worden rondom de aanpak van ondermijning op bedrijventerreinen?

Inmiddels is de eerste fase van het onderzoek afgerond. Hoog tijd om door de HvA en haar partners bijgepraat te worden over de eerste bevindingen! PHB organiseert daarom samen met de HvA een kennisbijeenkomst. De kennisbijeenkomst wordt afgesloten met een paneldiscussie, waarna ook volop ruimte zal zijn voor vragen vanuit het publiek.

Hieronder leest u meer over het programma en over hoe u zich kunt aanmelden.

Wij hopen u te zien!

Hartelijke groet,

PHB-Team en HvA

Voor hen die PHB nog niet kennen, wij helpen ondernemers (individueel en collectief op bedrijventerreinen) en gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam. Dat doen we belangeloos en kosteloos bij vraagstukken over bijvoorbeeld duurzaamheid en georganiseerd beheer.

Programma

14.30 uur           Ontvangst met koffie/thee

15.00 uur           Welkomstwoord door Frank Voorbergen, PHB

15:10 uur            Erik Essen, onderzoeker Red flags bij criminele inmenging, HvA

Erik onderzoekt hoe bedrijven zelf en samen weerbaarder kunnen worden tegen criminele inmenging. In het onderzoeksproject The Missing Link (april ’23 – april ’25) staat centraal hoe de rol van het parkmanagement versterkt kan worden rondom de aanpak van ondermijning op bedrijventerreinen. Erik zoomt in op de eerste bevindingen.

15.40 uur           Presentatie Fokko Mellema, Platform Veilig Ondernemen en parkmanager

Fokko is projectleider ondermijning bij het Platform Veilig Ondernemen in Noord-Holland en is daarnaast als parkmanager actief op diverse Zuid-Hollandse bedrijventerreinen. Welke lessen leerde hij over de rol en de waarde van parkmanagement in de aanpak van criminele inmenging op bedrijventerreinen? Fokko deelt graag zijn ervaringen.

16.00 uur           Panelgesprek met presentatoren en experts (onder meer Robert de Koning, Procesbegeleider Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen)

 Verdieping, ervaring delen en expertise ophalen

  • Herkennen de panelleden zich in de eerste onderzoeksresultaten?
  • Welke kansen zien we en waar loopt men tegenaan?
  • Wat is de rol van een parkmanagementorganisatie? Hoe ver kun je gaan in het bestrijden van criminele inmenging? Waar houd je rol op en begint die van de politie?
  • Welke rol kunnen de politie en de parkmanagement/ondernemersvereniging spelen?

16.20 uur           Podium voor het publiek

Aanwezigen worden van harte uitgenodigd vragen te stellen of opmerkingen mee te geven aan de vertegenwoordigers van de Hogeschool van Amsterdam en PHB, zodat deze in het verdere onderzoekstraject meegenomen kunnen worden.

16.30 uur            Netwerkgelegenheid met hapje en drankje

17.30 uur            Einde

Wanneer en waar?

Dinsdag 31 oktober 2023

15.00 – 16.30 uur (met netwerkborrel tot 17.30 uur)

De bijeenkomst vindt plaats in het kantoor van de Metropoolregio Amsterdam (tevens kantoor Vervoerregio Amsterdam) in de zaal Esplanade.

Metropoolregio Amsterdam
Termini 179
Amsterdam

De locatie is uitstekend bereikbaar per OV, want direct gelegen aan metrostation Noord (Noord-Zuidlijn) in Amsterdam.

In de omgeving is voldoende (betaalde) parkeerruimte aan het Buikslotermeerplein.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de kennisbijeenkomst door een e-mail te sturen naar Monci Klein Langenhorst.

Wij willen benadrukken dat de kennisbijeenkomst weliswaar openstaat voor alle geïnteresseerden, maar dat PHB alleen gemeenten in de MRA en bedrijven, parkmanagement- en ondernemersverenigingen op bedrijventerreinen kan ondersteunen.

Heeft u een specifieke vraag die binnen het programma valt, stelt u deze dan gerust vooraf. Dan zorgen wij ervoor dat uw vraag wordt beantwoord. U kunt uw vragen mailen naar Monci Klein Langenhorst.

Doorsturen naar collega’s en relaties

U kunt deze uitnodiging ook doorsturen naar relaties en collega’s voor wie deze bijeenkomst ook interessant is.