Bouw DRT datacenter goed op schema

  13 juni 2016  |    Nieuws

BAM en Mercury Engineering hebben op 28 april 2016 de eerste paal geslagen voor het ca. 15.000 m² datacenter van DRT op De President.

Inmiddels zijn er zo’n zeshonderd palen geslagen. Er wordt naar gestreefd binnen drie weken alle heiwerkzaamheden af te ronden. Gelijktijdig met het heien worden ook de poeren ontgraven en het terrein klaargemaakt voor het storten van de werkvloeren. De verwachte oplevering van het datacenter zal in het eerste kwartaal van 2017 zijn.

Digital Realty Trust heeft met de gemeente Haarlemmermeer een contract gesloten voor het bouwen van een datacenter van 1,6 hectare. Daarvoor heeft de Amerikaanse exploitant een kavel van ruim twee hectare op het nieuw in te richten bedrijvenpark De President gekocht (met uitbreidingsmogelijkheid tot 5,37 hectare). Het project omvat zes hallen van 1,92 megawatt.

digital-reality

Digital Realty Trust, een van ’s werelds grootste bedrijven die datacentercapaciteit biedt, is al actief in Nederland met hostinglocaties in Amsterdam. Het bedrijf heeft voor uitbreiding gekozen omdat er op de Nederlandse markt nog steeds veel vraag bestaat naar datacenterdiensten. Bovendien was er behoefte aan een groter kantoor. Het nieuwe datacenter in op De President krijgt dan ook kantoorruimte erbij.

Aantrekkelijke locatie

‘Amsterdam ligt middenin het gebied waar binnen Europa de vraag het grootst is naar moderne netwerkdatacenters. De feedback die we krijgen van verschillende ondernemingen laat zien dat een goed bereikbaar datacenter cruciaal is voor hen’, aldus Bernard Geoghegan, managing director Emea van Digital Realty. ‘Om nieuwe IT-ontwikkelingen als cloud computing mogelijk te maken, is het supersnel transporteren van grote hoeveelheden data erg belangrijk. Ons datacenter op bedrijvenpark De President biedt qua verbindingsmogelijkheden een ongeëvenaard ecosysteem en ondersteunt bedrijven van verschillende groottes in Amsterdam.’

Digital Realty Trust (omzet 1,3 miljard dollar) beschikt wereldwijd over 122 datacenters van Digital Realty die gezamenlijk ruim twee miljoen verhuurbare vierkante meter beslaan. Het portfolio is verspreid over 32 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië.