Braziliëlaan voor autoverkeer geopend

  17 mei 2016  |    Nieuws

De nieuwe Braziliëlaan is geopend voor autoverkeer. De Braziliëlaan is nu direct verbonden met de N201. Deze weg draagt positief bij aan de invulling van dit deel van Green Park Aalsmeer en klinkt als muziek in de oren van de hier gevestigde bedrijven, zij zijn nu rechtstreeks verbonden met de N201. Ook de bewoners van Oosteinde en de Oranjewijk kunnen vanaf nu rechtstreeks naar de N201 rijden.

Wethouder Ad Verburg is bijzonder verheugd: “Green Park Aalsmeer krijgt hiermee een nieuwe impuls. We zijn heel optimistisch. Met een goede infrastructuur krijgt het bedrijventerrein de juiste invulling, daar ben ik van overtuigd.”

De Braziliëlaan loopt van de N201 tot aan de reeds gevestigde bedrijven op Green Park Aalsmeer; Met en Co en PTMD. Met de bewoners van de Hornweg is in goed overleg gesproken over het doortrekken van een grondwal, die de bewoners van de Hornweg afschermt van het bedrijventerrein. Deze is tegelijk met de aanleg van de Braziliëlaan gemaakt en dient als buffer tussen de lintbebouwing en het bedrijventerrein. Op dit moment is alleen de weg zelf klaar, de openbare ruimte er omheen en de groene beplanting van de buffer moet nog gerealiseerd worden.

Voor de reeds gevestigde bedrijven betekent dit dat hun bedrijfslocatie nu echt goed bereikbaar is en dat Schiphol daadwerkelijk maar op 5 minuten afstand ligt. Dit betekent ook weer een goede stap in de ontwikkeling van dé bedrijvenlocatie voor home, gift- en garden, innovatieve sierteelt en logistieke ondernemers.