IWS huurt laatste opslagunit in AMS Cargo Center

  28 juni 2019  |    Nieuws

Independent World Services (IWS) heeft per 1 september 2019 een huurovereenkomst gesloten voor de laatst beschikbare unit van ruim 8.000 vierkante meter in AMS Cargo Center I op Schiphol Logistics Park. Hierdoor is het multi-user warehouse van in totaal 34.000 vierkante meter volledig verhuurd.

Independent World Services (IWS), een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in de afhandeling van luchtvracht binnen en rondom Schiphol, huurt al een unit in het AMS Cargo Center. Met de aanhuur van de laatste unit beschikt IWS in dit logistiek centrum over ruim 17.000 vierkante meter opslagruimte. Het bedrijf biedt als logistiek dienstverlener onder andere oplossingen voor buitenlandse partijen die overwegen uit te wijken naar Nederland vanwege de naderende Brexit.

IWS profiteert van Brexit
Het bedrijf werft personeel aan via haar eigen uitzendbureau Neutral Freight Academy, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van de bestaande douanevergunning. De nieuwe uitbreiding wordt met name gebruikt voor bestaande klanten, zoals Neele-Vat Air en de Britse partij RIF Worldwide. Deze laatste partij heeft als gevolg van de Brexit ervoor gekozen om de samenwerking met IWS te intensiveren.

Bouw ‘AMS II’ in volle gang
Aan de overzijde van AMS Cargo Center zijn de bouwwerkzaamheden voor AMS Cargo Center II ook in volle gang. Doel is om dit pand begin december van dit jaar op te leveren. Dit distributiecentrum – dat naar verwachting een Breeam ‘Very Good’  certificaat krijgt – is circa 32.000 vierkante meter groot. Het dc is onderverdeeld in zeven individuele units variërend in grootte vanaf ca. 3.600 vierkante meter. De eerste huurder – Rutges Cargo Europe en JM Logistics – is al vastgelegd voor een unit van 6.000 vierkante meter.

Joint venture Built to Build en Proptimize
Beide ‘AMS’ panden zijn in een joint venture ontwikkeld door vastgoed ontwikkelaars Built to Build en Proptimize, Beide panden zijn ontworpen door Denc en gebouwd door Van der Heijden. Deka Immobilien heeft voor een van haar fondsen beide objecten verworven. Cushman and Wakefield en Industrial Real Estate Partners zijn betrokken bij de verhuur.

Bron: Logistiek.nl