Medux eerste huurder AMS CityDocks op Business Park Amsterdam Osdorp

  23 januari 2024  |    Nieuws

Medux gaat zich als de eerste bewoner vestigen op AMS CityDocks op bedrijventerrein Business Park Amsterdam Osdorp. De bouw van het nieuwe 37.000 vierkante meter grote stadsdistributiecentrum start in het tweede kwartaal van 2024. Het project is een initiatief van vastgoedontwikkelaars Proptimize en Built to Build.

Medux is met ruim 2.700 medewerkers een van de grotere aanbieders in Europa van mobiliteitshulpmiddelen voor zorgorganisaties en voor thuis. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om rolstoelen, rollators, scootmobielen, bedden en hometrainers. Het bedrijf gaat 13.000 vierkante meter huren in het nog te bouwen pand in Amsterdam. De locatie vervangt meerdere kleinere gebouwen en moet de bevoorrading van Medux efficiënter maken.

Pand wordt uitgerust met warmtepompen en zonnepanelen

Bij het nieuwe stadsdistributiecentrum op Business Park Amsterdam Osdorp speelt duurzaamheid een belangrijke rol, laten de ontwikkelaars weten. Het pand wordt voorzien van warmtepompen en 6.500 zonnepanelen. De gevels en het buitenterrein dragen bij aan de lokale biodiversiteit en natuurwaarden. Bovendien zal er aangrenzend een park worden aangelegd, waarmee de hemelwaterafvoeren van het gebouw middels een aquaduct worden verbonden. AMS CityDocks beschikt over een eigen 5 megawatt elektra-aansluiting met als doel om CO2-neutraal de binnenstad van Amsterdam te kunnen bevoorraden. De transitie naar elektrisch vervoer gaat sneller als bedrijven van dezelfde faciliteiten en capaciteit gebruikmaken.

Na verhuur aan Medux is er in totaal nog ruim 24.000 vierkante meter beschikbaar voor andere partijen, verdeeld in cityhubs vanaf 2.300 vierkante meter tot ruim 18.000 vierkante meter aaneengesloten. Het complex beschikt over een parkeergarage voor ruim vierhonderd plaatsen voor auto’s en busjes, voorzien van ruim voldoende oplaadpunten, alsook een inpandige fietsenberging voor 140 fietsen.

CO2-neutrale bevoorrading van Amsterdam

De keuze voor AMS CityDocks komt voort uit de visie op een duurzame en efficiënte dienstverlening om daarmee de service naar onze klanten te optimaliseren”, benadrukt Josette Luijten, directeur van Medux Nederland. “Bovendien kunnen wij onze medewerkers een state-of-the-art werkplek aanbieden. Daarnaast sluit de duurzame insteek van het nieuwe pand goed aan bij onze actieve inzet op dit vlak. Zo elektrificeren we ook ons wagenpark, dit sluit aan op de ambitie van Amsterdam om in de periode van 2025-2030 de stad CO2-neutraal te bevoorraden.”

Bron: Logistiek.nl, Remco Nieuwenbroek 11 januari 2024