Pendelbus Schiphol Trade Park Services rijdt elektrisch

  21 juni 2021  |    Nieuws

Al enige tijd rijdt Shuttle2 i.s.m Vipre in opdracht van Schiphol Trade Park Services dagelijks van het bus- en treinstation Hoofddorp naar de bedrijven op Schiphol Trade Park. Hiermee hebben de medewerkers van de huidige en toekomstige vestigers de mogelijkheid de ‘last mile’ af te leggen. Begin juni is de dieselbus ingeruild voor een 100% elektrische pendelbus.

Marisol Elisabeth, projectmanager Schiphol Trade Park Services: “We zijn heel blij dat we met de ondernemers van Schiphol Trade Park en Vipre tot deze ontwikkeling zijn gekomen. Elektrisch rijden past natuurlijk helemaal bij de ambitie van Schiphol Trade Park om het meest innovatieve en duurzame business park van Europa te worden. Elektrische pendelbussen zijn nog geen gemeengoed in Nederland, daarom zijn we des te meer blij dat Vipre met ons deze stap heeft gezet.”

De elektrische pendelbus is mede mogelijk gemaakt door Groot Schiphol Bereikbaar.

Deelfietsen

Behalve de pendelbus hebben de medewerkers ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de deelfietsen van Schiphol Trade Park Services. Acht fietsen staan bij het treinstation op Hoofddorp gestald, twee fietsen bij C-Bèta, de evenementen- en werklocatie aan de Rijnlanderweg. Het betreft een pilotproject voor zes maanden dat samen met de ondernemers door STP Services is geïnitieerd. De fietsen worden geleverd en onderhouden door FlickBike, die ook Schiphol Group en R-Net tot haar klantenkring mag rekenen. De fietsen van FlickBike zijn gebruikte fietsen die als nieuw zijn opgeknapt. Deze bedrijfsvoering sluit naadloos aan bij de circulaire ambitie van Schiphol Trade Park en de ondernemers op het business park.