PostNL opent pakkettendepot op PolanenPark

  17 september 2015  |    Nieuws

Op 16 september 2013 is het nieuwe sorteer- en districutiecentrum van PostNL Pakketten geopend. PostNL heeft op het PolanenPark een perceel van 1,7 hectare gekocht. Daarop is een depot gerealiseerd van 5000 vierkante meter met parkeerplaatsen. Het pakkettendepot biedt plaats aan zo’n 300 arbeidsplaatsen in de regio.

De reden dat PostNL gekozen heeft voor PolanenPark is de centrale ligging ten opzichte van Amsterdam. PostNL verspreidt dagelijks een half miljoen pakketten in heel Nederland. De vestiging in Halfweg/Haarlemmerliede gaat gemiddeld zo’n 60.000 pakketjes per etmaal verwerken.

“Met de zeer nabijgelegen snelwegen en de goede ontsluiting richting Haarlem en Amsterdam is PolanenPark een simpele  keuze voor een nieuw pakkettensorteer- en distributiecentrum van PostNL. Mooi is het te zien dat SADC met zo veel bevlogenheid en vergeten industrieterrein op zo’n mooie logistieke plek een nieuw leven weet te geven.”

Nikaj van Hermon, Directeur transacties Real Estate PostNL

Het gebouw van ca. 5500 m2 vormt een belangrijk distributiepunt voor pakketten die vanuit het hele land binnen de regio worden verspreid. Mede door de sterke groei van de e-commerce markt, is het pakketvolume bij PostNL de afgelopen jaren flink gestegen. Als antwoord op deze volumestijging en om de logistieke infrastructuur te moderniseren worden de 4 huidige sorteercentra en 37 distributiecentra vervangen door 18 depots waar zowel de sortering als de distributie plaatsvindt. In 2015 moeten alle nieuwe locaties in bedrijf zijn. Daarmee beschikt PostNL over een logistiek netwerk met een capaciteit van 140 miljoen pakketten. Door de komst van het nieuwe sorteer- en distributiecentrum op PolanenPark worden pakketten sneller in de regio bezorgd.