27 september ontbijtsessie: Digitale mainport is hot!

  8 september 2016  |    Nieuws

UITNODIGING

De Amsterdam Green Datacenter Campus: Man on the moon?

  • Wat is het economisch belang van datacenters als onderdeel van de digitale infrastructuur van de Metropoolregio Amsterdam?
  • Hoe ontwikkelen we datacenters zo duurzaam mogelijk?
  • Wat is circulaire gebiedsontwikkeling?

Op 27 september krijgt u antwoord op deze vragen. Tijdens een speciale ontbijtsessie krijgt u nieuwe inzichten over digitale infrastructuur, circulaire economie en de Amsterdam Green Datacenter Campus.

 

Programma

8.30 uur Ontvangst met ontbijt in de Circular Expo op Schiphol Trade Park

9.00 – 10.00 uur  Presentaties

 

1. Circulaire gebiedsontwikkeling

Jeanet van Antwerpen, CEO SADC

SADC streeft naar het faciliteren van economische ontwikkeling en de leefbaarheid van de regio. Daarom ontwikkelt SADC haar bedrijfslocaties circulair. Wij delen graag onze ervaringen op het gebied van deze vorm van circulaire gebiedsontwikkeling en willen leren van andere partijen uit ons werkgebied.

 

2. Digitale infrastructuur            

Anwar Osseyran, Managing Director SURFsara

SURFsara ondersteunt onderzoek in Nederland door het ontwikkelen van geavanceerde en duurzame ICT infrastructuur. Anwar Osseyran neemt u mee in de wereld van de digitale infrastructuur en het economisch belang van datacenters hierin. Anwar Osseyran is ook oprichter en voorzitter van het bestuur van Green IT Amsterdam, lid van de Klimaatraad en Hoogleraar Business Analytics & Computer Science aan de UvA.

 

3. Duurzame datacenters zijn aantoonbaar een regionale sterkte

Maikel Bouricius, Green IT Amsterdam

Naast de voorsprong in connectiviteit, loopt deze regio ook voorop in onderzoek en toepassingen naar verduurzaming en realisatie van steeds energiezuiniger datacenters, groene Software en digitale infrastructuur. Green IT werkt aan het verhogen van energie-efficiency, het verlagen van de uitstoot door SMART IT oplossingen te scouten, te testen en te onderzoeken. Green IT doet dit samen met meer dan veertig partners uit het bedrijfsleven waaronder datacenters, IT-bedrijven, en energie- en engineeringspecialisten en de kennisinstellingen.

 

4. De Amsterdam Green Data Center Campus

Reinoud Fleurke, Senior Projectleider SADC

SADC ontwikkelt in nauwe samenwerking met Green IT de Amsterdam Green Datacenter Campus op Schiphol Trade Park, de eerste circulaire hotspot van Europa. Hiermee faciliteren en stimuleren zij nieuwe mogelijkheden in allerlei sectoren op het gebied van duurzaamheid, energie optimalisatie en de transitie naar circulaire economie.

 

10.00 – 10.45 uur  Discussie met stellingen en panel

10.45 – 11.00 uur  Wrap up door Jeanet van Antwerpen

Praat u met ons mee?

Meld u nu aan via info@sadc.nl onder vermelding van 27 september ontbijtsessie.

 

Praktische informatie

Locatie           Circular Expo, Rijnlanderweg 916, 2132 MN Hoofddorp
Toegang         Gratis

Aanvang        8.30 uur

 

Dutch Green Building Week

Deze ontbijtsessie is onderdeel van de Dutch Green Building Week. Deze 6e editie van deze inspirerende week is van 26 tot en met 30 september 2016. Het thema van deze editie is ‘Impact’. Deze week staat wederom volledig in het teken van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling.