Bouw nieuw hoofdkantoor Vitakruid op De President gestart

  15 september 2020  |    Nieuws

15 september is door bouwbedrijf Aan de Stegge Twello de eerste paal geslagen voor de nieuwe vestiging van Vitakruid op bedrijvenpark De President in Hoofddorp, een ontwikkeling van SADC en gemeente Haarlemmermeer. Op de kavel van 3.507 m2 op fase 1 verrijst een duurzaam bedrijfspand van 2.700 m2 met magazijn, opleidingsfaciliteit en kantoor. Vanuit de nieuwe vestiging wordt aan 5.000 verkooppunten in Nederland geleverd. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021.

Vitakruid is een familiebedrijf uit Hillegom dat in 2000 is gestart en hoogwaardige voedingssupplementen ontwikkelt. Het klantenbestand bestaat uit natuurartsen, chiropractors, fysiotherapeuten, reumatologen en orthomoleculaire therapeuten, en via webshops aan particulieren. Professionals worden op de nieuwe trainingslocatie opgeleid. Er werken bij Vitakruid momenteel 25 medewerkers.

Bob van Inge, directeur/eigenaar Vitakruid: “Ons huidige pand op bedrijvenpark Graan voor Visch-Zuid, waar we sinds 2014 zitten, was destijds al een reuzesprong. En dat zal de stap naar dit nieuwe pand weer zijn. En niet alleen in vierkante meters. Vooral in uitstraling, een waanzinnig interieur en efficiënte logistiek. Daar bovenop zal elektriciteit de enige energiebron zijn, en op het dak komen voldoende zonnepanelen om in onze elektriciteitsbehoefte te voorzien!”

De ontwikkeling op De President wordt gasloos en energiepositief opgeleverd met een warmtepomp, zonnepanelen en opslagaccu’s voor zonne-energie. Er wordt gestreefd naar een GPR certificaat met een score van minimaal 8,0.

Evert Veerman, commercieel projectmanager Aan de Stegge Twello: “We hebben dit gebouw voor Vitakruid op maat ontwikkeld met als uitgangspunt hun logistieke proces en de wens voor een hoogwaardig interieur en afwerkingsniveau. Daaromheen ontwikkelen wij deze nieuwbouw. Het resultaat is een functioneel en uitnodigend gebouw dat past als een maatpak. De kwaliteit van dit bouwplan is te danken aan het soepele voorbereidingstraject met zowel Vitakruid, SADC, gemeente Haarlemmermeer als het gehele bouwteam, waarin al in het ontwikkeltraject alles tot in detail is uitgewerkt.“

De bouw is te volgen via de bouwwebcam

Op de foto in de header: Elly Korzelius (oprichter Vitakruid), Otis van Inge (3 jaar) en Bob van Inge