Gezocht: sexy locatie!

  28 november 2016  |    Interview, Testimonial

Toen het van origine Amerikaanse bedrijf Taylor Guitars besloot de Europese markt te veroveren, moest een geschikt hoofdkantoor worden gevonden. “Oprichters én eigenaren Bob Taylor en Kurt Listug hadden helder voor ogen waar de locatie aan moest voldoen”, vertelt Dave Kentie, Europe Operations Manager. “Taylor Guitars is Rock&Roll! Het was dan ook bijzonder belangrijk dat wij ons vestigden in Amsterdam, een plaats met een sexy imago.”

Er zijn meer bedrijventerreinen in de buurt van Schiphol, maar het was de wereldstad Amsterdam die op het visitekaartje moest prijken. En zo geschiedde. Dat de vierkantemeterprijs een paar euro duurder was dan een locatie buiten de metropoolregio, nam de directie op de koop toe. “Zie het als onderdeel van de reclamecampagne”, verklaart Dave. “Daarbij heeft dit park een mooie, groene uitstraling en is het prettig dat er parkmanagement is, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit behouden blijft.”

Schiphol vooral handig voor personenvervoer
“Natuurlijk was het belangrijk dat Schiphol en de hogesnelheidslijn goed en snel bereikbaar zijn. We zijn immers een internationaal bedrijf. Het ging ons echter niet om het goederenvervoer. De gitaren die wij in ons magazijn op voorraad hebben, laten wij door Europa distribueren via UPS. Omdat Taylor Guitars veel doet aan uitwisseling van kennis en vaardigheden tussen medewerkers, maar ook richting de verkopers in heel Europa die onze gitaren verkopen, is het handig dat we dichtbij het vliegveld zitten. Dat uitwisselen van kennis doen we face-to-face, hier op de werkvloer of in onze showroom.”

Voor de liefhebber
Taylor Guitars maakt, verkoopt en distribueert al bijna veertig jaar gitaren over de hele wereld. Van customized tot uit de collectie, maar altijd kwalitatief bijzonder hoogwaardig. Tot hun klanten rekenen ze beroemde artiesten als Prince, Taylor Swift, Jason Mraz en Alain Clark. Maar ook de liefhebbers pur sang en de goed betaalde beroepsgitarist laten zich verleiden door de kwaliteit van Taylor. Het kantoor op Business Park Amsterdam Osdorp doet voornamelijk dienst als distributiecentrum en opleidingslocatie maar ook worden hier herstelreparaties uitgevoerd. Op het kantoor werken tien medewerkers en nog eens elf salesmedewerkers zitten op de weg om het netwerk van zo’n tweehonderd winkels uit te breiden. Taylor Guitars verkoopt wereldwijd ruim 100.000 gitaren per jaar.

Lees hier het inspirerende verhaal over de bedrijfsactiviteiten van Taylor Guitars.

Compassie en duurzaamheid
Hoewel Taylor Guitars floreert, draait het zeker niet alleen maar om de centen. Het bedrijf heeft het hart op de juiste plaats en dat blijkt als zich de kans voordoet om een ebbenhoutplantage en -zagerij te kopen. Ebony Mills is een ebbenhoutfabriek in Kameroen. Ze kappen en verwerken  de bedreigde exotische zwarte houtsoort. Ebben wordt gebruikt bij het produceren van gitaren en is bijzonder kostbaar, omdat het met uitsterven wordt bedreigd. Direct na de aankoop regelden  de heren een verdubbeling van het salaris  van de medewerkers en werd het hele kap- en productieproces gelegaliseerd. Daarbij werd er wat aan het aspect verspilling gedaan. Er werden namelijk veel bomen voor niets gekapt. Als na het kappen bleek dat het hout niet de beoogde zwartheid had, werd de boom niet gebruikt. Per direct werd besloten ook het meer gevlamde hout te gebruiken. Bekijk hier het videointerview met Bob Taylor over wat duurzaamheid voor Taylor betekent.

taylor-guitars-dave-kentie