Heleen Aarts nieuwe Commissaris SADC

  21 december 2020  |    Nieuws

Heleen Aarts is op 16 december 2020 door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot Commissaris van Schiphol Area Development Company (SADC). Heleen Aarts werkt sinds 2005 bij Amvest en is er sinds 1 oktober 2018 Chief Executive Officer. Heleen Aarts is sinds midden jaren 90 vanuit diverse rollen actief in gebiedsontwikkelingen in Nederland. Zo was ze voorzitter van de deelnemersraad van Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling en Commissaris van woningcorporatie Woonplus. Momenteel is ze lid Raad van Advies van de Master City Developer, Bestuurslid van HPP, jurylid van de Brabantse Stijlprijs. Heleen Aarts volgt hiermee Ingeborg de Jong op (o.a. Algemeen directeur woningontwikkelaar Timpaan).

Heleen Aarts brengt uitgebreide ervaring en kennis mee over het vakgebied gebiedsontwikkeling. Samen met RvC voorzitter Jaap Gillis (voormalig CEO Bouwfonds IM) en Commissarissen Monique Maarsen (directeur Maarsen Groep), Max van der Sleen (voormalig bestuursvoorzitter en CEO Ecorys) en Cuno van Steenhoven (voormalig directievoorzitter DTZ Zadelhoff), blijft met de benoeming van Heleen Aarts de kwaliteit van toezicht en advisering van het bestuur van SADC op een hoog niveau.

Heleen Aarts (Commissaris Gemeente Haarlemmermeer – Raad van Commissarissen SADC): “SADC is al sinds haar oprichting in 1987 een schoolvoorbeeld van PPS in Nederland. De ontwikkeling van goede werklocaties rondom Schiphol is essentieel voor de Nederlandse economie. Ik vind het zeer eervol om daar een bijdrage aan te mogen leveren.”

Jaap Gillis (Voorzitter van Raad van Commissarissen SADC): “Ik ben zeer verheugd met de benoeming van Heleen Aarts als Commissaris van SADC. Heleen heeft veel ervaring als bestuurder in zowel de private als (met) de (semi) publieke sector. Na haar studie Bestuurskunde heeft zij zich verder ontwikkeld in het vakgebied gebiedsontwikkeling en PPS. Deze expertise was voor de vervulling van deze vacature in onze Raad een vereiste. Ik ken Heleen als zeer plezierig in de omgang en iemand die wezenlijke vraagstukken zal signaleren en in onze Raad zal agenderen, analytisch scherp is, vertrouwen geeft en mij voorziet van gedegen feedback en kijk dan ook uit naar de samenwerking.”

Jeanet van Antwerpen (directeur SADC):Blij met Heleen Aarts als toezichthouder en sparringpartner. Ik kijk uit naar onze samenwerking. Het samenspel van directie, RvC en aandeelhouders, ieder vanuit zijn of haar rol, maakt SADC tot een sterke speler in het economische en bestuurlijke krachtenveld in de Metropoolregio Amsterdam.