Intralox bouwt nieuwe vestiging op Schiphol Trade Park

  7 november 2021  |    Nieuws

Intralox L.L.C. Europe is gestart met de bouw hun nieuwe vestiging op Schiphol Trade Park. Op een kavel van 4 hectare gaat het transportbedrijf, nu in Amsterdam gevestigd, er kantoor, productie en logistieke activiteiten vestigen. Intralox heeft door de grote groei die het bedrijf doormaakt en het verder verbeteren van het bedrijfsproces, gekozen voor een nieuwe locatie met een gebouw dat op maat wordt gemaakt.

Intralox is een wereldwijd toonaangevende leverancier van transportoplossingen voor het verplaatsen van de meest kritieke producten. Het bedrijf levert aan uiteenlopende industrieën: van de voedselverwerkende industrie tot post- en pakketdistributie.

Op Schiphol Trade Park wordt gebouwd aan een productiehal met een expeditiegedeelte, een magazijn op basis van smalle gangen opslagsysteem en aan de voorzijde een hoofdkantoor over twee lagen. De nieuwbouw beslaat een bruto vloeroppervlak van ca. 25.000 m2 (excl. installatiegebouw).

Een stap verder

Het nieuwe hoofdkantoor voldoet aan de hoge duurzaamheidseisen die Schiphol Trade Park stelt, maar voorziet bovendien in een hoge mate van natuurinclusiviteit. Rob Wijnen, Salesmanager SADC: “Het bijzondere is dat Intralox, zelfs na het verkrijgen van de omgevingsvergunning, terug naar de tekentafel is gegaan om juist die natuurinclusiviteit nog meer aan te scherpen. Dat getuigt van visie. Het resultaat is dat het pand enorm is vergroend en aanzienlijk is verbeterd met betrekking tot beeldkwaliteit en beleving.”

Paddenpoel

Die verbetering heeft zowel betrekking op groen maar ook op materialen (hout) en opzet (ruimer, groener, parkachtig). Zo zijn er meerdere tuinen waar werknemers aangenaam kunnen verblijven en zijn er vijvers en een paddenpoel. Alle bijgebouwen zijn niet meer uit metaal maar uit hout opgetrokken wat het beeld ten goede komt. Daarnaast is voor duurzamere materialen gekozen.

Intralox heeft (hoofd)kantoren gevestigd in New Orleans, Amsterdam, Shanghai, Baltimore en Grand Rapids. Daarnaast heeft Intralox assemblagecentra in Australië, Brazilië, India, Japan, Nederland en Engeland.