Schiphol Trade Park genomineerd voor de Verkiezing Meest Klimaatadaptieve en Natuurinclusieve Bedrijventerrein!

  17 oktober 2023  |    Nieuws

Schiphol Trade Park is door CLOK genomineerd is voor de Verkiezing Meest Klimaatadaptieve en Natuurinclusieve Bedrijventerrein, een verkiezing die zich richt op het bevorderen van duurzaamheid en natuurbescherming op bedrijventerreinen.

Naast Schiphol Trade Park zijn ook bedrijventerrein HoogTij in Zaanstad en bedrijventerrein De Beverkoog in Alkmaar genomineerd. De uitreiking van de prijs zal plaatsvinden tijdens de Dag van Economische Zaken op 2 november.

CLOK: “Door klimaatverandering wordt de kans op hevige regenbuien, extreme hitte en droogte of storm steeds groter in Nederland. Ook op bedrijventerreinen –  Nederland telt ongeveer 3.500 bedrijventerreinen – kan dit voor problemen zorgen: instromend regenwater; onbegaanbare wegen; bloedhete parkeerplaatsen van asfalt of machines die oververhit raken. De winnaar van deze verkiezing krijgt niet alleen erkenning voor zijn inspanningen, maar zal ook anderen inspireren om duurzame groei na te streven.”

Stichting CLOK draagt bij aan de kracht van een duurzame regionale en lokale economie. Samen met ondernemers en overheid werkt CLOK aan meer welvaart, welzijn en geluk.