Somerset Real Estate ontwikkelt datacenter voor Interxion

  17 november 2015  |    Nieuws

Somerset Real Estate is gestart met de ontwikkeling van een datacenter voor Interxion op Schiphol Logistics Park. Somerset gaat dit project realiseren op AMS ZONE 004: een kavel van 2,73 hectare.

Het nieuwe datacenter voor Interxion is state-of-the-art en voldoet aan de strenge PUE norm die gesteld is voor datacenters in deze regio. Het nieuw te ontwikkelen gebouw heeft een omvang van circa 12.000 m2, bestemd voor kantoren, technische ruimtes en ca. 8.000 m2 datacenter vloer. Dit wordt het achtste datacenter van Interxion in de regio Amsterdam. Interxion is van oorsprong een Nederlands bedrijf dat met 40 datacenters in 11 landen is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in Europa. Het is het eerste datacenter dat Interxion in deze regio bouwt op een nieuwe locatie. Tot nu toe zijn zij steeds uitgegaan van de verbouw van bestaande logistieke panden. Somerset is reeds gestart met de werkzaamheden en de verwachting is dat het gebouw medio juli 2016 in gebruik wordt genomen.

Somerset Real Estate
Somerset Real Estate is een private vastgoedontwikkelaar /- belegger op het gebied van bedrijfsmatig en logistiek vastgoed op multi modale locaties in Nederland en heeft de afgelopen jaren circa 400.000 m² logistiek vastgoed ontwikkeld.

Bekijk hier de vorderingen van de bouw van het datacenter op Schiphol Logistics Park.