Somerset slaat 1e paal

  18 mei 2017  |    Nieuws

Start bouw multi-tenant distributiegebouw op Schiphol Logistics Park

Somerset Capital Partners (Somerset) ontwikkelt hoogwaardige distributiecentra (AMS01) aan de Naritaweg op Schiphol Logistics Park. Heembouw is onlangs gestart met de realisatie van een eerste multi-tenant distributiegebouw. Op 18 mei is hiervoor de feestelijke eerste paal geslagen.

Het multi-tenant gebouw is de eerste fase van de totale ontwikkeling op kwadrant I. Mulderblauw architecten maakte hiervoor het ontwerp. Recent heeft Somerset overeenstemming bereikt met de logistieke dienstverlener Seko Benelux die langjarig ca. 6.000 m2 afneemt in dit nieuwe gebouw van totaal circa 20.000 m2. Heembouw levert deze eerste fase in het laatste kwartaal van 2017 op.

In de tweede fase ontwikkelt Somerset flexibele businessunits. Daarmee wordt voldaan aan een grote vraag in de directe nabijheid van Schiphol. De units met een grootte vanaf ca. 1.500 m2 zijn geschikt voor bedrijven die voor hun bedrijfsactiviteiten dicht bij de luchthaven moeten zitten. De units zijn vanwege de ligging van de docks ten opzichte van het ruime voorterrein goed te koppelen tot een ruimte van circa 20.000 m2. Elke unit heeft twee loading docks en een overheaddeur. Met een vrije hoogte van 12,1 meter en een vloergewicht van 5.000 kg voldoen de units aan de laatste logistieke eisen. Heembouw start in september met de realisatie. Habeon Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van fase 2.

De nieuwe ontwikkeling ligt op de kavel naast het voor Interxion ontwikkelde datacenter AMS8 dat eerder dit jaar door Somerset is opgeleverd. Onlangs is een omgevingsvergunning verkregen voor de bouw van een tweede datacenter in dit deelgebied.

Somerset Kwadrant I 1e fase AI HR

Somerset Capital Partners
Somerset Capital Partners is actief als investeerder in vastgoed, private equity en op de financiële markten. Somerset is specialist in het ontwikkelen van hoogwaardig en grootschalig vastgoed, met een duidelijke focus op logistiek en datacenters op strategische multimodale locaties in Nederland en heeft de afgelopen jaren circa 400.000 m² logistiek vastgoed ontwikkeld.

Heembouw
Heembouw Groep is een turnkey bouwer en is actief in bedrijfsruimten, kantoren en wonen. Het eigen architectenbureau, Habeon Architecten, werkt alle projecten volgens BIM methodiek uit. De combinatie van marktkennis, kennis van locaties en verstand van (lean) bouwen, maakt Heembouw tot een van de leidende partijen op de markt van bedrijfsruimten.