Transdev realiseert nieuwe remise voor Connexxion-bussen op Schiphol Logistics Park

  23 april 2018  |    Nieuws

Transdev is op Schiphol Logistics Park gestart met de bouw van een nieuwe remise voor Connexxion-bussen. Het perceel van 12.582 m2 biedt ruimte aan 75 bussen, een wasstraat en een klein kantoor met wachtruimte van 600 m2 voor de chauffeurs. Aannemer G&S Bouw verwacht de locatie 22 juli op te leveren, gelijktijdig met de opening van de Noord-Zuidlijn, wanneer ook de nieuwe Connexxion-dienstregeling ingaat.

Transdev is de moedermaatschappij van onder andere Connexxion Openbaar Vervoer en Connexxion Taxi. Connexxion heeft de concessie voor de buslijnen rondom Schiphol voor de periode van december 2017 tot december 2027 gewonnen en heeft daardoor behoefte aan een extra stallingslocatie in de Schiphol-regio, naast de reeds bestaande stallingslocatie op Schiphol-Noord. De nieuwe locatie op Schiphol Logistics Park ligt vrijwel direct aan de vrije busbaan langs de N201.

Connexxion heeft met honderd elektrische bussen de grootste emissieloze busvloot van Europa in één concessie. Connexxion had in concessie Zuidoost Brabant tot voor kort al de grootste elektrische busvloot in één concessie met 43 elektrische bussen.

Vanaf 2021 wordt op Schiphol Logistics Park ook laadinfrastructuur gerealiseerd voor de elektrische bussen die op dat moment gaan instromen. Ruim 80% van de AML-bussen (Amstelland Meerlanden), op een totaal van circa 250 voertuigen, zal vanaf 2021 zero-emission zijn.

“De locatie Schiphol Logistics Park is voor ons een ideale plek om toekomstbestendig onze openbaar vervoeroperatie in het AML-gebied uit te voeren. De plek, de nabijheid van de busbaan en ligging ten opzichte van Schiphol en het omringende gebied is voor onze dienstregeling ideaal. De manier waarop wij het perceel willen gebruiken past ook binnen de specifieke kaders die er voor dit gebied gelden. Zowel voor Connexxion als voor SADC een win-winsituatie”, aldus Frank Bleijlevens, Manager vastgoed en zero-emission laadinfrastructuur Transdev.

Anne Peters, Salesmanager van SADC: “Dat een bedrijf als Connexxion Schiphol Logistics Park kiest voor haar vervoersoperatie in de regio, bevestigt de optimale ligging van het bedrijventerrein. Namelijk in het hart van de Schiphol-regio.”

Over Transdev
De Transdev Groep is in negentien landen gevestigd en actief in personenvervoer en mobiele zorg. Er werken ruim 83.000 mensen onder de vlag van Transdev. Transdev is op haar beurt weer onderdeel van de Groupe Caisse des Depôts, een van de grootste maatschappelijke investeerders ter wereld. In Nederland werken ruim 12.000 medewerkers bij Transdev of een van haar dochterondernemingen waaronder Connexxion.