Ik doe zaken in China met WeChat…

  4 april 2019  |    Interview

De hele wereld bestelt op Ali Express en aanverwanten en al die producten moeten uit China vervoerd worden naar het buitenland. Bonded Services, gevestigd op Schiphol Logistics Park, is gespecialiseerd in e-commerce uit China. SADC’s Olav Steffers bezoekt de Volksrepubliek geregeld. De aangewezen persoon dus voor een diepteinterview met logistiek manager Gerrie Hendriksma voor het SADC Magazine Faces.

Groei
Beginnen in een magazijn, op je zeventiende, om 22 jaar later logistiek expert te zijn van een bedrijf dat maar blijft groeien. Dat is in een notendop de carrière van Gerrie Hendriksma (39). Gerrie kent de logistiek op zijn duimpje. “Op de middelbare school had ik al een bijbaantje bij een wegtransportbedrijf. Vanaf mijn achttiende werk ik op Schiphol, de afgelopen drieënhalf jaar voor Bonded Services. Hier heb ik de e-commerce goed leren kennen. In die sector heb ik mijn draai gevonden.”

Stress en hectiek
“Wat er zo leuk is aan werken op Schiphol? De hectiek en de stress: iedere dag is weer spannend. Het is keihard werken en de concurrentie is moordend. Doe je het niet goed genoeg, dan stapt je klant morgen naar een concurrent. Dat de klant dat niet doet en bij ons wil blijven, dat is de dagelijkse uitdaging. Bij stress functioneer ik op mijn best!”

Grote stromen
“Bij Bonded Services zijn we professioneel ingericht op de grote stromen, zoals dat heet. Grote hoeveelheden vracht, die tussentijds opgeslagen moet worden. Wij zijn daar klaar voor, Azië staat te
popelen. Het wachten is nu op Schiphol. Die grote stromen komen sowieso. Schiphol moet dus wel meegroeien, anders wordt steeds meer vracht per schip vervoerd. Of, erger nog, via een andere luchthaven.”

Enorme handelaars
Gerrie houdt van reizen. Over een paar dagen vertrekt hij naar Ecuador voor een avontuurlijke vakantie. China is ook favoriet. “Vanuit China worden de meeste e-commercegoederen verstuurd, daar moet ik zo nu en dan eens poolshoogte nemen. En als ik er dan toch ben, plak ik er vaak een vakantie aan vast.

Bij onze zakelijke partners in China kan ik mezelf goed verstaanbaar maken via de app WeChat, WhatsApp voor Chinezen. Iedereen in China gebruikt het en het mooie is dat-ie direct vertaalt. Dus ik hoef geen Chinees te leren! Bovendien zijn de Chinezen enorme handelaars, dus wat er ook is, we komen er altijd wel uit, haha!”

Lees hier het gehele artikel, en Faces Magazine.