Overeenkomst getekend voor XL logistiek centrum

  1 februari 2017  |    Nieuws

Somerset Capital Partners en AM Real Estate Development hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een kavel van ca. 88.000 m2 op bedrijventerrein Schiphol Trade Park in Hoofddorp. In het eerste kwartaal van 2017 zal een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Op de kavel zal grootschalige logistiek Schiphol worden ontwikkeld.

Directe Ontsluiting vanaf de A4

De keuze voor Schiphol Trade Park past in de visie van Somerset en AM RED: ontwikkelen en realiseren van moderne logistiek op hoogwaardige multimodale locaties. Schiphol Trade Park (142 hectare uitgeefbaar) ligt op slechts vijf minuten van Schiphol en heeft een directe eigen ontsluiting vanaf de snelweg A4. De locatie is voor werknemers uitstekend bereikbaar met hoogwaardig openbaar vervoer, per fiets en te voet. Het treinstation van Hoofddorp en de vrije busbaan van de Zuidtangent liggen op een steenworp afstand van de beoogde ontwikkeling.

Over Schiphol Trade Park

Schiphol Trade Park is als bedrijventerrein opgedeeld in zes vestigingsmilieus: Logistics Zone, Green Datacenter Campus, Trade Boulevard, A4-Skyzone, Valley en Trade & Logistics Campus. De ambitie van Schiphol Trade Park is om de duurzaamste werklocatie van Europa te worden waar circulaire gebiedsontwikkeling voorop staat. Somerset Capital Partners en AM RED dragen aan deze ambitie bij door het duurzame karakter van het gebouw en het voornemen om op het gehele dak van het pand zonnepanelen te plaatsen. Schiphol Trade Park is met name geschikt voor vernieuwende bedrijven op het vlak van hoogwaardige logistiek Schiphol en (internationale) handel.

Over Somerset Capital Partners

Somerset Capital Partners is een Nederlandse private vastgoedinvesteerder met een lange termijnfocus op het ontwikkelen van en beleggen in hoogwaardig bedrijfsmatig en logistiek vastgoed op multimodale locaties en heeft de afgelopen jaren ca. 400.000 m² logistiek vastgoed ontwikkeld.

Over AM Real Estate Development

AM RED levert innovatieve oplossingen voor huisvesting in commercieel vastgoed. Zij ontwikkelt projecten niet alleen in opdracht van klanten maar ook deels voor eigen rekening en risico. Recent opgeleverde projecten van AM RED zijn onder andere Friesland Campina (Amersfoort en Wageningen) en Capgemini (Utrecht). AM RED maakt onderdeel uit van BAM Bouw & Vastgoed.