Molenaar Haarlem: ‘PolanenPark is ruimtelijk en uitstekend bereikbaar’

  18 juli 2017  |    Interview

In de zomereditie 2017 van  het zakenmagazine Haarlemmermeer into business verscheen een special over SADC in het kader van het dertigjarig bestaan. Hiervoor zijn ook een zestal ondernemers geïnterviewd. Lees hieronder het interview met Ger Molenaar van Molenaar Haarlem (PolanenPark).

Molenaar Haarlem is een 24-uurs verhuur- en transportbedrijf in stalen en kunststof rijplaten en in azobé schotten. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook spoorbiels en rondhout. Sinds 1 januari van dit jaar heeft Molenaar Haarlem zijn intrek genomen in een nieuw pand op het PolanenPark in Haarlemmerliede, vlakbij Haarlem.

Molenaar Haarlem bestaat al sinds 1882. Het is een echt familiebedrijf. Na ruim 130 jaar werd afscheid genomen van de locatie op Penningsveer, omdat de aanvoerwegen voor het vaak zware materieel eigenlijk veel te klein zijn. Nu het bedrijf eenmaal zijn intrek heeft genomen op het PolanenPark, is dat probleem uit de wereld. “Het bevalt ons hier heel goed”, stelt Ger Molenaar, een van de directeuren van Molenaar Haarlem. “Het bedrijventerrein is ruimtelijk en uitstekend bereikbaar.”

Omdat Molenaar Haarlem vaak met kortlopende werken te maken heeft, zoals calamiteiten, is er sprake van frequent vervoer. De zwaarste rijplaten wegen 1300 kilogram en de zwaarste azobé schotten 2000 kilogram. Voor het vervoer beschikt het bedrijf over zeven speciaal ingerichte vrachtwagens.

Over de samenwerking zegt Molenaar dat deze in het begin wat moeizaam was. “Maar door een goede begeleiding van de toenmalige wethouder Markus en Schenk Makelaars is de samenwerking uiteindelijk goed verlopen.” Wat de toekomst van het PolanenPark betreft, is Molenaar positief gestemd. “Ik denk dat er een goede toekomst is voor dit bedrijventerrein, maar dan spreken we wel voor onszelf.”

Download hier het volledige artikel, inclusief de interviews met alle zes ondernemers.

http://www.haarlemmermeerintobusiness.nu/magazine.html